Cisco’dan Yeni Sunucu

Cisco’dan Yeni Sunucu

Cisco, yapay zeka ve makine öğrenimi destekli, sıfırdan geliştirdiği ilk sunucuyu piyasaya sunuyor.

Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML), şirketlerin karmaşık problemleri çözmelerinin yeni yollarını yaratıyor. Ancak bu teknolojiler aynı zamanda bilişim teknolojilerinde kullanılan altyapı ve süreçler üzerinde de önemli bir etki yaratma potansiyeline sahip. Gartner’a göre bugün dünya genelindeki CIO’ların yalnızca yüzde 4’ü, yapay zeka teknolojisinden yararlanan bir proje geliştirmekte olduklarını belirtiyor. Bu sayının önümüzdeki yıllarda dramatik bir hızla artması bekleniyor. Bu artışla birlikte, BT birimleri şirketlerinin karşılaştığı bu yeni iş yükünü, yeni veri trafiği akışını ve yeni bağlantıları yönetmekte oldukça zorlanacak. Cisco da, bu yeni ortaya çıkan zorluklarla mücadelede şirketlere yardımcı olmak adına, AI ve ML iş yüküneyönelik olarak sıfırdan geliştirdiği ilk sunucuyu piyasaya sunuyor.

Yeni Cisco UCS sunucusu, makine öğreniminin yoğun işlem gerektiren bir formu olan ve bilgisayarları karmaşık görevleri yerine getirecek şekilde eğitmek amacıyla sinir ağlarından faydalanan derin öğrenim sürecini hızlandırıyor. Güçlü NVIDIA grafik işleme üniteleriyle donatılmış olan yeni sunucu, günümüzün en yaygın makine öğrenimi işlemlerini hızlandırmak üzere tasarlandı. Veri bilimciler ve geliştiriciler makine öğrenimine ilişkin çalışmalarını bir dizüstü bilgisayar üzerinden de yapabilirler. Ancak büyük ölçekte derin öğrenim çalışmaları, bundan çok daha fazla işlem kapasitesi, muazzam büyüklükteki veri setlerini işleyebilecek bir BT altyapısı ve bu bilgiyi anlamlı hale getirerek öğrenim sürecinde kullanılmasını sağlayacak araçlar gerektirir. Bu sebeple Cisco, günümüzün en popüler makine öğrenimi araçlarının validasyonunu sağlamak ve bu sayede uygulama ve sonuç alma süreçlerini hızlandırmak amacıyla teknoloji ortaklarıyla işbirliği yapıyor.

Cisco Veri Merkezi İş Grubu’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Roland Acra, “Önümüzdeki yıllarda yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanan uygulamalar, şirketler için standart bir hal alacak. Bu durum işletmeyle ilgili karışık sorunların çözümüne katkıda bulunacak olsa da, BT birimleri için de yeni zorluklar yaratacak. Bugün Cisco UCS ailesine katılan bu yeni üye, birçok farklı endüstride kullanılan AI girişimlerine güç verecek. Finans sektöründeki erken erişim müşterilerimiz, dolandırıcılık vakalarını saptamanın ve algoritmik işlemleri geliştirmenin yeni yollarını keşfediyorlar. Sağlık sektöründe ise daha kesin teşhis ve tanı, medikal görüntü sınıflandırma sistemlerinde gelişme ve ilaç araştırmalarında hızlanma sağlıyor” değerlendirmesinde bulunuyor. 

Geniş Ölçekte Yapay Zeka Uygulamaları

Cisco UCS C480 ML’nin ürün gamına eklenmesiyle birlikte Cisco artık AI ve ML yaşam döngüsünün her aşamasına yönelik eksiksiz bir işlem çözümleri paketi sunuyor ve uçta veri toplama ve analizinden başlayarak, veri merkezinde veri hazırlama ve eğitime ve AI uygulamasının merkezinde gerçek zamanlı çıkarım üretmeye dek her aşamada müşterilere destek oluyor.

▪      Veri bilimciler ve geliştiriciler için üretildi: Bugün binlerce şirket, büyük veriyi anlamlı hale getirmek için Cisco UCS kullanıyor. Cisco’nun AI ve ML için geliştirdiği yeni sunucu, Cisco’nun veriyi uçtan merkeze taşıma konusundaki tecrübesinden yararlanıp bu tecrübeyi daha da ileri taşıyor. Müşterilere veriden daha fazla bilgi üretme ve bu sayede daha iyi ve hızlı karar alma fırsatı tanıyor. Yeni DevNet AI Geliştirici Merkezi and DevNet Ekosistem Pazarıile Cisco aynı zamanda veri bilimciler ve geliştiricilere yeni nesil uygulamalar geliştirirken kullanacakları araç ve kaynakları sunuyor

▪      BT için üretildi: UCS, BT birimlerinin faaliyet ortamına yeni teknolojiler eklemelerini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda Cisco Intersight sayesinde, bulut tabanlı bir sistem yönetiminin sadelik ve erişiminden yararlanmalarını ve tüm işlem altyapılarının politika ve operasyonlarını bulut üzerinden yönetmelerini sağlıyor. Aynı zamanda Cisco validasyonlu tasarımların hızla gelişen AI ve ML yazılımını daha anlaşılır kılmasıyla, BT birimleri bu çözümleri şirket genelinde güvenle uygulama fırsatı buluyor.

▪      Kendi ekosistemi içerisinde üretildi: Cisco, tek başına çalışmıyor. Uygulamanın yerinden bağımsız olarak, açık kaynaklı yazılımların geniş ölçekli uygulamasını kolaylaştırmak amacıyla taşıyıcıları ve çok bulutlu işlem modellerini entegre ediyor. Anaconda, Kubeflow gibi makine öğrenimi ortam ve yazılımları ile Cloudera ve Hortonworks tarafından geliştirilen çözümleri yeni sunucusuna entegre ediyor. Kubernetes üzerinde Kubeflow kullanan UCS müşterileri, AI iş yükünü doğrudan Google’ın Kubernetes Motoru üzerinden uygulayarak, sistemin ML kapasitesinden hem kurum içinde hem bulut üzerinde yararlanabiliyorlar.

Google Cloud Ürün Yöneticisi David Aronchick ise konuyla ilgili şunları söylüyor: “Makine öğreniminin, ister bulut üzerinde ister kurum içinde olsun, her organizasyon tarafından kullanılabilmesinin önemine inanıyoruz. Cisco’nun makine öğrenimi için hibrit bulut çözümler ürettiğini ve Google tarafından yönetilen açık kaynak projesi Kubeflow için kod geliştirdiğini görmek bize memnuniyet veriyor. Yeni UCS C480 derin öğrenim sunucusu üzerinde Kubeflow kullanan organizasyonlar, hem kurum içinde hem Google Cloud üzerinde başarıyla çalışan, istikrarlı makine öğrenim araçlarından yararlanma fırsatı bulacaklar.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.