‘Çıtır’ Öldü!

‘Çıtır’ Öldü!

Bir akademisyen tarafından kaçırıldığı iddia edilen, yaşadığı mahallenin sakinleri ve hayvan aktivistleri tarafından günlerdir aranan Çıtır’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Beylerbeyi‘nde mahalleli tarafından beslenen yaşlı köpek Çıtır 28 Ağustos günü ortadan kaybolmuştu. Köpeklerine sahip çıkan mahalleli, Çıtır’ın aynı mahallede yaşayan Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Özlem K. tarafından mahalleden alınıp Ataköy‘e atıldığını öğrenmişti. Bugün, Çıtır’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

İddiaların odağındaki akademisyen köpeği sokağa bırakmadığını bir barınağa bıraktığını iddia etmiş ancak bölgedeki hiçbir barınakta bulunamamıştı. Çelişkili ifadeler vererek Çıtır’ı nereye bıraktığını ve akıbetini söylemeyen akademisyen hayvanseverler tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. 28 Ağustos’ta akademisyen tarafından apartmanda koku yaptığı gerekçesiyle  kaçırılan ve sokağa atılan Çıtır’ın 1 Eylül günü koma halindeyken Sultangazi Cebeci Barınağı‘na bırakıldığı ortaya çıktı. İBB Veteriner işleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

17 yaşında ve hasta olan Çıtır’ı yıllardır yaşadığı yerden koparak sokaklara terk eden, kendini ‘barınağa bıraktım’ diye savunarak bir köpeğin hele ki 17 yaşında ve hasta bir köpeğin barınakta huzurlu olabileceğini düşünen bu zihniyetin eline düşen Çıtır, yıllardır yaşadığı apartmanda değil bir barınak köşesinde can verdi.

Çıtır’ın, bugüne kadar tüm iddiaları yalanlayan, hatta kendisini eleştirenleri mahkemeye vereceğini söyleyen ve çelişkili ifadeleri ile hayvanseverleri çıldırtan Özlem. K tarafından değil başka biri tarafından barınağa götürüldüğü öne sürülüyor.

Üsküdar Belediyesi‘nin küpesini taşıyan Çıtır’ın Cebeci barınağına nasıl kabul ettirildiği, bölgeye yakın bir çok barınak varken neden Cebeci Barınağı’nın seçildiği ise hayanseverler tarafından merek ediliyor.

Hayvan aktivistleri, 5199 sayılı kanunu çiğneyerek, küpeli bir köpeği yaşadığı yerden atma hakkını kendinde bulan ve köpeğin ölümüne neden olan akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kaynak: ajanimo.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.