Cittaslow çalışmaları Foça’da devam ediyor

Cittaslow çalışmaları Foça’da devam ediyor

Foça’da, ‘‘Sakin Şehir Olma Yolunda Foça’’ isimli Arama Konferansı düzenlendi.

Cittaslow Birliğine üye olma çalışmaları kapsamında Foça Belediyesi Karakum Plajı Tesislerinde düzenlenen Arama Konferansına; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Foça Belediyesi bürokratları, muhtarlar, kamu kuruluşlarının, kooperatiflerin, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Foça’nın gerçekten de üyelik hakkını kazanma kriterlerine sahip olduğu uluslararası Cittaslow-Sakin Şehir birliğine adayız. Ülkemizde ilk kez Seferihisar’ın üyeliği ile başlayan 17 Cittaslow üyesi kent var. Şanslıyız çünkü denizcilik, balıkçılık, turizm ve tarım olanaklarımız var. Gerçekten Foça için, menfaatsiz ve çıkarsız biçimde, ortak akılla güzel işler yapmak için çalışıyoruz. Cittaslow’a üye olma sürecimize katılan ve katkı koyan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.’’dedi.

foto-01-022.jpg

Foça Belediye Meclis üyesi Hakan Barçın, Karşıyaka Belediyesi Akademi ve Yavaş Şehir Derneği üyesi Emre İleri ve Foça Sakin Şehir Çalışma Grubu üyesi Eren Tunga, ‘Sakin Şehir’e giden yolda Foça’nın doğal ve kültürel varlıklarını inceleyen sunumlar yaptı. 

Konferans öncesinde, katılımcılara iletilen soru formunda, Foça merkez ve mahalleleriyle birlikte Foça’nın yerel ürünleri, güçlü ve zayıf yönleri, potansiyel varlıkları ve bu varlıklara tehditler ile Sakin Şehirle ilgili olumlu olumsuz görüşleri soruldu. Bu soru formuna gelen yanıtlar ve geliştirilmesi gereken diğer konular değerlendirilmek üzere katılımcılar 6 çalışma grubuna ayrıldı. Çalışmalar, 1. Tarım, Balıkçılık, Yerelde Kalkınma 2. Turizm, Tanıtma, Kentsel Planlama 3. Ekoloji, Çevre 4. Kültür, Halkla İlişkiler 5. Sosyal Farkındalık, Yaşam başlıklarıyla ayrılan çalışma gruplarında gerçekleştirildi. Çalışma, grupların tartışma sonuçlarını bir rapor halinde sundukları bölümle sona erdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.