Clubhouse nihayet Android’e geldi!

Clubhouse nihayet Android’e geldi!

Pandemi döneminde yıldızı parlayan Clubhouse'un şu anda aylık 8 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Ancak uygulama geçtiğimiz ay App Store’da 1 milyon indirme sınırına bile ulaşamadı.

Davetiye sistemiyle çalışan Clubhouse’un kullanıcı sayısında ciddi oranda azalma yaşanıyor. Şirketin durumları nasıl yeniden kendi lehine çevireceği konusundaki tartışmalar sürerken, uygulamanın gelişimi de bir yandan devam ediyor. Clubhouse bugün Android dünyasına resmen adım attı.

Clubhouse’a ön kayıt alımı başladı

Clubhouse, bugünden itibaren resmi Android uygulamasını Google Play Store’da yayınladı. Test süreci hala devam eden uygulama ABD’deki kullanıcıların erişimine açıldı. Türkiye ve diğer ülkelerde ise ön kayıt süreci devam ediyor. Play Store üzerinden kaydını yaptıran kullanıcılar, uygulama kullanıma açıldıktan sonra olduktan sonra hemen erişme fırsatına sahip olacaklar.

clubhouse-nihayet-android-e-geldi-1-768x1536.jpg

Android kullanıcılarına “Hoş geldin!” mesajı veren Clubhouse ekibi, önümüzdeki yol haritası hakkında bilgiler paylaştı. İlk başta Android kullanıcılarından geri bildirim toplayarak uygulamadaki büyük sorunları düzelteceklerini söyleyen ekip, süreç sonunda Clubhouse’u daha fazla kullanıcının beğenisine sunacaklarını duyurdu.

Clubhouse, Android kullanıcılarına neler sunuyor?

Clubhouse’u Android telefonunuza yükledikten sonra telefon numaranızla giriş yapıyorsunuz. Eğer numaranız davet edildiyse sistem otomatik olarak bunu algılıyor ve kaydınızı oluşturuyor. Akabinde rehberinize bağlanan Clubhouse, platformda hesabı olan kişilerinizi saniyeler içerisinde karşınıza çıkarıyor. İsterseniz rehberinizdeki kişilerle arkadaş olabilirsiniz.

Clubhouse tıpkı iOS‘te olduğu gibi Android’de de Türkçe dil desteğine sahip değil. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra isterseniz kendi sohbet odanızı oluşturabilirsiniz. Odayı herkese açık, sadece arkadaşlarınızla veya kapalı olarak yapabilirsiniz. Aynı zamanda var olan odalara konuşmacı veya dinleyici olarak katılabilirsiniz.

clubhouse-nihayet-android-e-geldi-3.jpg

Clubhouse yakında İngilizce konuşulan diğer ülkelere açılacak. 11,70 MB paket boyutuna sahip uygulama buradaki kullanıcılarla denenecek. Bilinen temel sorunlar düzeltildikten sonra dünya genelinde uygulamayı yüklemek ve kullanmak mümkün olacak. Yani Android uygulamalarında görmeye alışık olduğumuz kademeli yayınlanma süreci Clubhouse’ta da geçerli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.