ÇOBANLARIN ŞAİBELİ SEÇİMİ YARGI YOLUNDA!

ÇOBANLARIN ŞAİBELİ SEÇİMİ YARGI YOLUNDA!

sahte oyların damga vurduğu seçim iptal istemiyle yargıya taşınıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü sandık başına giden ‘‘İzmirli Çobanlar’’, Seferihisar’da gerçekleştirilen İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirlerken; divan seçimi ve sandık başında karmaşanın hakim olduğu ve delege olmayanlar tarafından kullanılan sahte oyların damga vurduğu seçim iptal istemiyle yargıya taşınıyor.

İzmirli küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin STK’sı İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 4. kez genel kurulunda çobanların dört yıllık yol haritasından çok sahte delegeler ve atılan mükerrer oylar konuşuldu. Büyük süt üreticileri ve mandıracıların desteklediği Cafer Gürpınar’ın mevcut başkan Özer Türer’in listesini az farkla geride bıraktığı seçimlerde özellikle yaşlı ve okuma-yazma bilmeyen seçmenlerin yönlendirildiği ve sahte delegelere oy kullandırıldığı iddia edilirken; sandıklardan fazladan zarf çıkması iddiaları kuvvetlendirdi.

DİVAN SEÇİMİNDE SALON DIŞINDAKİ ELLER DİKKATE ALINMADI

Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda delegeler sandık başına gitmeden önce yapılan divan seçiminde salona sığmayan delegelerin büyük bir kısmı dışarıda kaldı.  Evrim Ataman’ın da takip ettiği genel kurulda yapılan ilk oylamada divan seçimine gidildi. Salonda bulunan yaklaşık 900 kişinin elleri bakanlık temsilcileri tarafından sayılırken, salonun fiziksel yetersizliğinden dolayı dışarıda kalan bir o kadar delegenin oyu etkin şekilde sayılamadı. Evet-hayır oylarının birbirine çok yakın olması nedeniyle 2 kez oylama yapılmasına rağmen dışarıda kalan seçmenlerin oyları karara yansımadı. Birliğe üye olmayan ve oy hakkı bulunmayan bazı şahıslar ise hazirun listesine imza atmadan sahte delege kartları ile salona giriş yaparken; bunlardan bazıları tespit edilerek tutanağa bağlandı.

SEÇMEN İSİM BENZERLİĞİYLE ALDATILDI

Seçimde divan tarafından gözden kaçırılan bir diğer kritik hata ise adaylardan Özer Arslan’ın oy pusulasındaki yanlışlık oldu. Adayların yönetim kurullarını oluştururken; kendi isimlerinin altına 6 yönetim kurulu üyesi yazması gerekirken; Urla ilçesinden seçime katılan aday Özer Arslan kendi adının altına 7 isim yazdı. Yönetim kurulu listesinde adı olmayan bir kişinin aday olarak kabul edilmesi tartışmaları beraberinde getirirken; oy pusulasının dizaynı ise ‘‘Özer’’ ismindeki iki adayın yarıştığı seçimde seçmeni yanıltmaya yönelik bir girişim olarak yorumlandı.

ADAYLARIN KONUŞMALARI ENGELLENDİ

Divan başkanı kararları gündem maddelerini görüşmeden oylatırken, kaos ortamının hakim olduğu genel kurulda adayların konuşmaları da engellendi. Mevcut başkan Özer Türer sadece açılış konuşması yaparken; gündem maddelerinin oylanması sonrasında kürsüye çıkan adaylardan Ahmet Cüneyt Şahin’in delegelere hitabı salondan gelen baskılar sonucu yarıda kaldı. Projelerini anlatıp ekibini tanıtma imkanı bulamadığını kaydeden başkan adayı Şahin, ‘‘Seçim esnasında isteyen tüm adaylar kürsüye çıkma hakkına sahiptir. Üyelere 1 dakika bile hitap edemeden kürsüden indirildim. Divana itirazda bulunmama rağmen saatin ilerlemesi bahane edilerek seçime geçildi. Demokratik bir genel kurul olmadığı kanaatindeyim.’’ dedi.

BAŞKAN ADAYININ KARDEŞİ OY SAYDI

Seçim sonrası oy sayım işlemine geçildi. Oyların birbirine yakın olması üzerine Divan Başkanından oyların tek tek gösterilerek sayılması talep edilmesine rağmen sayımda pusulalar demetler halinde sayıldı. Oyları sayanlar arasında divan üyelerinden, Başkan Adayı Cafer Gürpınar’ın kardeşi olan Kazım Gürpınar’ın da bulunması ise şaibe iddialarını arttırdı.

 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.