Çocuğunuzu sıcaktan koruyun!

Çocuğunuzu sıcaktan koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Emin Yıldız, sıcak havalarda çocuklar için dikkat edilmesi gereken konuları açıkladı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Emin Yıldız, sıcak havaların yetişkinlere göre çocuklar için daha da tehlike oluşturduğunu belirtti. Sıcak havalarda çocuklar için ailelere tavsiyelerde bulunan Yıldız, çocukların 2-3 saatte bir su içmelerini ve meyve ile meyve suyu tüketimini arttırmalarını tavsiye etti. Saat 10.00 - 16.00 arası çocukların dışarı çıkmaması gerektiğini de dile getiren Dr. Yıldız, çıkılması gereken durumlarda da güneş kremi kullanılmasını tavsiye etti.

aw005932-01.jpg

Kıyafet seçiminde rahat ve bol kıyafet tavsiye eden Yıldız, sağlıklı beslenme ve uyku düzeninin de önemli olduğunu belirtti. 6 aydan ufak bebekler için havuz ve denize girmemeleri gerektiğini aktaran Yıldız, güneşten korunmak için havuzun temizliğine göre girilebilmesinin sakıncası olmadığını söyledi. Yıldız, sağlıklı ve güvenli bir yaz dönemi geçirmek için çocuğun bireysel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanın ve gerektiğinde sağlık uzmanına danışmanın önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.