Çocuk Esirgeme Kurumu İçin Ürettikleri Dolapları Teslim Ettiler

Çocuk Esirgeme Kurumu İçin Ürettikleri Dolapları Teslim Ettiler

2017 İzmir İzWood fuarı anlamlı bir projeye adım attı.

AİMSAD ve TÜYAP işbirliğinde bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlenen İZWOOD 2017 Fuarı, çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yaptı. Fuar alanına AİMSAD öncülüğünde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alana üretim bandı kuruldu ve makineler İzmir’de Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan çocuklar için dolap üretmeye başladı.

4 günlük fuar boyunca üretilen dolaplar AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol ve TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’a teslim edildi.

AİMSAD (Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği) ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 Fuarı, bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yaptı. AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, fuar alanına 1000 metrekerelik bir üretim bandı kurdu. 4 gün boyunca burada son teknoloji, yüzde 100 yerli malı makinelerle iki farklı ebatta 100 adet dolap üretildi ve bu dolaplar fuarın son günü AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol ve TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’a teslim edildi.
Törende konuşan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, “Bu Fuar için İzmir’e ilk defa geliyoruz, gelirken farklı gelelim dedik. Küçük bir örneğini Polonya’da gördüğümüz bu projeyi hayata geçirdik. İzmir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçtik ve neye ihtiyaçları olduğunu sorduk. Dolaba ihtiyaçları olduğunu öğrenince de tamamen milli ve yerli makinelerle 4 gün boyunca çocuklarımız için iki farklı boyda 100 adet dolap ürettik. Şimdi de bu dolapları gururla teslim ediyoruz. Bu proje ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun dedik. Onların yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize” dedi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, projenin yerli ve milli unsurlarla gerçekleştirilen, çocuklara yönelik çok hayırlı bir proje olduğunu ifade ederek tüm proje katılımcılarına teşekkür etti.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü’de yaptığı konuşmada fuarcılıkta sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir ilk gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda destek veren dernek ve firmalara teşekkür ederek, birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

 

AİMSAD Hakkında (www.aimsad.org)

6 Haziran 2014 tarihinde İstanbul'da kurulan Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), sektörün birlikteliğini sağlamak,  projeler üretmek ve sektörü güvenilir istatistikler ile tanımlayarak ortaya koymak amacıyla yola çıkmıştır. Üretici, ihracatçı ve ithalatçılardan oluşan; sektörün tüm paydaşlarını tek bir çatı altında toplayarak bugün sektörün tek temsilcisi olma misyonunu üstlenen AİMSAD, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda önemli yol haritaları teşkil eden Türkiye Sanayi Strateji Belgesi'ni ve Makine Sektörü Strateji Belgesi'ni kılavuz edinerek öncelikli olarak bu belgeler ile uyumlu çalışmalar yapmayı ve ülke için katma değer yaratmayı ilke edinmiştir.  Ağaç işleme makineleri imalatı ile iştigal eden firmalar tarafından İstanbul merkezli olarak kurulmasına karşın, Türkiye genelindeki tüm ilgili makine ve yan sanayi firmalarını çatısı altında birleştiren AİMSAD, 30 yıldır düzenlenen Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı’nın tam bir ihtisas fuarı haline getirilmesine yönelik olarak REED TÜYAP ile bir işbirliği anlaşmasına imza atmıştır. AİMSAD’ın gelecek dönem projeleri arasında, sektörün tanıtımını ve derneğe üye sayısını artırmak, Mesleki Teknik Beceri Geliştirme Merkezi ve Mesleki Sertifikasyon Merkezi projelerini hayata geçirmek gibi birçok çalışma yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.