Çocuk Istismarı Araştırma Önergesi Meclise Sunuldu

Çocuk Istismarı Araştırma Önergesi Meclise Sunuldu

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Karaman'da patlak veren skandalın ardından meclise çocuk istismarı ile ilgili araştırma önergesi verdi. Kerestecioğlu, HDP Adana Milletvekili Meral Tanış Beştaş ile birlikte, HDP Mecl

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Karaman'da patlak veren skandalın ardından meclise çocuk istismarı ile ilgili araştırma önergesi verdi. Kerestecioğlu, HDP Adana Milletvekili Meral Tanış Beştaş ile birlikte, HDP Meclis Kadın Grubu adına gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli konulara değindi.

Halkların Demokratik Partisi Kadın Grubu Sözcüsü Filiz Kerestecioğlu HDP Kadın Grubu adına düzenlenen basın açıklamasında hükümetin en ağır ceza verilsin demesinin hiçbir şeyi çözmeyeceğini belirterek, "Ortada ne prensip, ne önleme ne denetim mekanizmaları olmadığı zaman bunlar boş laftan öteye geçemez" dedi. Basın toplantısının yapıldığı esnada bir yerlerde çocuk istismarı gerçekleştirilmedeğinden kimsenin emin olamayacağını söyleyen Kerestecioğlu, "Örneğin Pozantı Cezaevi’nden sonra cezaevlerinin durumunu, çocukların cezaevlerinde neler yaşadıklarını biliyor muyuz?" sorusunu sordu.

"Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz"

Cinsel taciz ve çocuk istismarı gibi olayların çocukların geleceğini yok edeceğinin altını çizen Kerestecioğlu, müslümanlar bunu yapmaz demenin beklenemeyeceğini söyledi. HDPli vekil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun söylediği;  "Bir kere rastlanmış olması kurumu karalamaya gerekçe olamaz" cümlelerine atıfta bulunarak; "Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz! Belki böylece yerinize kadınları, çocukları gözeten biri gelir!” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ne demişti?

Karaman'da patlak veren tecavüz skandalının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı; "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle öne çıkmış olan bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı tanıyoruz, hizmetlerini takdir ediyoruz. Öte yandan bunu yapan kişi için sıfır toleransla hukuki takibimizi yapıyoruz" demişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.