Çocuk kitapları yazarları, miniklerle buluşuyor

Çocuk kitapları yazarları, miniklerle buluşuyor

Bornova Belediyesi, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası”nı düzenlediği etkinliklerle kutluyor. olacak.

Hafta kapsamında düzenlenecek olan ekinliklerin ilki Atatürk Kitaplığı’nda yapıldı. Çocuk kitapları yazarı Sevgi Saygı, düzenlenen organizasyonda Bornovalı minklerle biraraya gelerek kitaplarını imzaladı. Etkinliğe katılarak çocuklarla sohbet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, miniklere “Bornova Bizim Evimiz” yazılı özel olarak ev şeklinde tasarlanan kumbara ve kitap ayracı hediye etti.

brn_0640-001.jpg

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Bornova’da etkinliklerle dolu dolu kutlanıyor. Bornova Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve edebiyat sevgisi kazandırmak amacıyla hazırlanan ve 4 gün 4 ayrı yerde yapılacak olan etkinliklerin ilk günü Atatürk Kitaplığı’nda gerçekleşti. Amazon Kaptan, Çizmeli Gıcır, Amcama Neler Oluyor? Babaannemin İçine Uzaylı Kaçtı!, Babam Nereye Gitti? ve Cankurtaran Kibele gibi kitapların yazarı Sevgi Saygı Bornovalı minklerle biraraya geldi. 

Önce çocuklara kitap okuyan Saygı, ardından kitaplarını imzalayarak hediye etti. Etkinliğe katılan çocuklar kitap ayracı yapımı atölyesi ile de kendi ayraçlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Dünya Çocuk Kitapları Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe katılan çocukları Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’da yalnız bırakmadı. Minklerle sohbet eden Başkan Atila, “Bornova Bizim Evimiz” yazılı özel olarak ev şeklinde tasarlanan kumbara ve kitap ayracı hediye etti.

brn_0704-001.jpg

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Başkan Atila, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak için bir çok çalışma yapıyoruz. Bu etkinlikle de onları yazarlarla buluşturup hem hayal dünyalarını geliştirmek hem de bir yazar olabilmek için küçük yaştan itibaren neler yapmaları gerektiğini anlatmak istiyoruz” dedi. 

Etkinlikler 4 gün sürecek

Hafta kapsamında hazırlanan etkinliklerde ünlü yazar Sevgi Saygı bugün saat 14:00’te de Bornova Belediyesi Çamdibi Kitaplığı’nda olacak. Ayrıca Aydede Her Yerde, Perşembeleri Çok Severim, 10 Numara Çocuklar,  Gevrekçiii ve Havaya Bak gibi kitapların yazarı olan Hacer Kılcıoğlu’da 22 Kasım Perşembe günü Altındağ Hasan Ali Yücel Cumhuriyet Kitaplığı’nda,  23 Kasım Cuma günü ise Bornova Belediyesi Naldöken Kitaplığı’nda olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.