Çocuk Öyküleri Yarışması ödül töreni düzenlendi

Çocuk Öyküleri Yarışması ödül töreni düzenlendi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve İzmir İl Milli Eğitim iş birliğinde düzenlenen İsmail Sivri 10. Çocuk Öyküleri Yarışması ödül töreni İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Basın Lokali’nde yapıldı.

İGC’ye 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenine İGC Başkan Misket Dikmen, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Bülbül, İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri, Seçici Kurul Üyesi Yazar Eşref Karadağ, ödül alan öğrenciler, öğretmenleri, aileleri ve Cemiyet üyeleri katıldı.

Törende konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, “İsmail Sivri çok saygı duyduğumuz, kimimizin meslektaşı, kimimizin babası, kimimizin abisiydi. Bizde yarattığı sevgi, mesleğe verdiği onca emeğin ötesinde çocuklara olan ilgisi ve sevgisi bizim bu çalışmamıza ilham oldu. Onun çocuklar ve gençler için yazdığı çok değerli eserleri var. Bu nedenle İsmail Sivri’nin adını çocuklarla yaşatmak istedik. Seçici Kurulumuz da İsmail Sivri ve çocuklara duyduğu saygıyla bu 10 yıllık süreçte bizi hiç yalnız bırakmadı. Yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmamıza bu sene de ilgi büyüktü, 250’ye yakın eser katıldı. Yarışmada derece alan çocuklarımızı tebrik ediyor, okumayı hiç bırakmadan iyi tatiller diliyorum” dedi.

Genel Sekreter Gaye Karadağ yarışmaya katılan eserlerin titizlikle incelendiğini belirterek “Derece alan eserleri seçmekte çok zorlandık, hepsi ayrı bir değerdi. Uzun uzun tartıştıktan sonra Seçici Kurulumuzla birlikte karara vardık. Heyecan duyduğumuz keyifli bir süreçti, çok farklı dünyalara girdik, gençler ve çocuklar bambaşka dünyalara götürdü bizi” diye konuştu.

İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri yarışmayı 10 yıldır düzenleyen İGC’ye ve jüri üyelerine teşekkür ettiği konuşmasında “Bir teşekkürüm de babama. Babamın anısına düzenlenen etkinlikler ki ailemiz için onur verici. Öldükten sonra da bize o kadar güzel şeyler yaşatıyor ki teşekkür ediyor ve babalar gününü kutluyorum” dedi.

Seçici Kurul Üyesi Yazar Eşref Karadağ da ödül alan öğrencilerden öykü yazmayı bırakmamalarını istedi.  Konuşmaların ardından İsmail Sivri 10. Çocuk Öyküleri Yarışması ödül törenine geçildi ve derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül olarak birincilere diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere tablet bilgisayar, özendirme alanlara da dijital fotoğraf makinesi verildi.

Törende ödül alanlar

Ortaokul öğrencilerinin katıldığı birinci kategoride Şah Mat adlı öyküsüyle Rota Koleji’nden Yasemin Nur Uyanık birincilik, Sandıktaki Defter adlı öyküsüyle Özel Uygarlık ve Bilgi Okulu’ndan Sudenaz Arife Turan ikincilik, Saat Kulesi Yok adlı öyküsüyle Rota Koleji’nden Fatma Sena Şimşek üçüncülük, Oyuncak Fabrikası öyküsüyle Özel İstek Okulları Arda Can Gümüş Mansiyon Ödülü aldı.

Lise öğrencilerinin katıldığı ikinci kategoride de Limonlu Çay adlı öyküsüyle Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nden Furkan Yılmaz birincilik, Nötralizasyon adlı öyküsüyle Aliağa Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nden Egemen Ciğerci ikincilik, İki Yalnızın Şarkısı adlı öyküsüyle Rota Koleji’nden Damla Köker üçüncülük,  Kanayan Kadın öyküsüyle Rota Koleji’nden Mine Ceyda Deveci Mansiyon Ödülü’nü  aldı.

Ön değerlendirmesini İGC Genel Sekreteri Gaye Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Bülbül’ün yaptığı yarışmada Seçici Kurul İGC Başkanı Misket Dikmen, yazarlar Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve Ahmet Büyükçulhacı’dan oluştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.