Çocuk Şube Müdürlüğü'nden çocuklara Ankara gezisi

Çocuk Şube Müdürlüğü'nden çocuklara Ankara gezisi

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “BİZ İZMİRİZ”  isimli ÇOGEP projesi kapsamında, Kiraz ilçesinde bulunan Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu  öğrencilerinden oluşan toplam 33 öğrenci ile Ankara ili gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan ve İzmir Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğümüzce yürütülen ‘BİZ İZMİRİZ”  isimli proje faaliyetleri içerisinde yeralan Ankara gezisi, Kiraz İlçesi Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden 33 öğrenci ile 15-16/06/2019 tarihlerinde 1 gece konaklamalı 2 gün süreli olarak gerçekleştirilmiştir.

Ankara ilimize düzenlenen gezimizde 1. Meclis, 2. Meclis, MTA Müzesi, Akvaryum, Wonderland Çocuk Eğlence Merkezi, Ulucanlar Cezaevi, Anıtkabir gezilmiş akabinde şehir turu yapılarak katılımcı çocuklara uzman rehber eşliğinde Ankara ilinin tanıtımı yapılmıştır.  

Ankara gezisi ile çocuklarımızda, tarihini ve kültürünü koruma bilinci oluşturulmaya çalışılmış, çocuklarımızın gözlem yapma, inceleme, merak duyma becerilerinin gelişmesi ve gezimizde işlenen milli birlik ve beraberlik konularını pekiştirmeleri amaçlanmış, ayrıca kısıtlı sosyal çevrede yaşayan çocuklarımıza polis aracılığı ile ortak yaşam kültürü ve kuralları anlatılmaya çalışılmıştır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.