Çocuk Şube'den Bir Proje Daha

Çocuk Şube'den Bir Proje Daha

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bahar Dalları 3" projesi kapsamında çocuklara Çanakkale gezisi düzenlendi.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bahar Dalları 3” isimli proje faaliyetleri içerisinde bulunan Eskişehir gezisi Menderes Ataköy Ortaokulu öğrencilerinden 36 öğrenci ile 22-23-24 Mayıs 2018 tarihlerinde 2 gece konaklamalı 3 gündüz süreli olarak; Çanakkale gezisi Beydağ 80.Yıl Aşağı Aktepe Ortaokulundan 34 öğrenci ile 05-06 Haziran 2018 tarihlerinde 1 gece konaklamalı 2 gündüz süreli olarak gerçekleştirilmiştir.

Eskişehir ilimize düzenlenen gezimizde Porsuk Çayında tekne turu yapılmış, Haller Gençlik Merkezi, Şelale Park, A.Ü. Havacılık Müzesi ve Simülasyon Merkezi, Odunpazarı Evleri, Cam Sanatları Müzesi, Kent Konseyi, Canlı Tarih Müzesi, Balmumu Heykelleri, Kursunlu Külliyesi, Osman Yaşar Tanacan Fotoğraf Galerisi, Lületaşı Müzesi, Karikatür Müzesi, Kırım Tatar Evi, Ahşap Eserler Galerisi, Sazova Hayvanat Bahçesi ve Sazova Yapay Plajı, Korsan Gemisi, Masal Şatosu ve Masal Dünyası, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Türk Musiki Tarihi Salonu ve Tülomsaş Devrim Arabaları Müzesi gezilmiştir.

Çanakkale gezimizde Assos Antik Kenti, Kilitbahir Kalesi, Rumeli ve Mecidiye Tabyaları, Şahindere Sargı Yeri, Abide ve Şehitlikler, 57. Alay, Conkbayırı gezilmiş, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde 3 boyutlu gösterilerinin de bulunduğu sinevizyon gösterisi izlenmiş, çocuklarımızda tarihini ve kültürünü koruma bilinci oluşturulmaya çalışılmış, çocuklarımızın gözlem yapma, inceleme, merak duyma becerilerinin gelişmesi ve gezimizde işlenen milli birlik ve beraberlik konularını pekiştirmeleri amaçlanmış, ayrıca kısıtlı sosyal çevrede yaşayan çocuklarımıza polis aracılığı ile ortak yaşam kültürü ve kuralları anlatılmaya çalışılarak gezimiz sonlandırılmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.