ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA!

ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA!

Alanında uzman isimlerin katılacağı panel, 18 Kasım Cuma günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Şişli Belediyesi 19 Kasım Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü” çerçevesinde “Çocuk Susar Sen SUSMA: Çocuklara yönelik ihmal ve istismarın önlenmesindeki sorumluluklarımız” adlı panel düzenliyor. Alanında uzman isimlerin katılacağı panel, 18 Kasım Cuma günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Birleşmiş Milletleri raporlarına göre, her saniye 7, bir yılda ise 220 milyon çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. Araştırmalar, istismara maruz kalan çocukların yüzde 70 ila yüzde 85’inin tanıdıkları ve onların güvenliğinden sorumlu kişiler tarafından istismar edildiğini ortaya koyuyor. Çocuk ihmali ise çocuk istismarı kadar görünür bir yara ve iz bırakmadığı için, istismar kadar dikkat çekmiyor ve ne yazık ki bir çoğu ihbar bile edilmiyor.

Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi “19 Kasım Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü” çerçevesinde “Çocuk Susar Sen SUSMA: Çocuklara yönelik ihmal ve istismarın önlenmesindeki sorumluluklarımız nelerdir?” adlı panel düzenliyor. Aileleri ve kamu görevlilerini bilgilendirmeyi amaçlayan panel, 18 Kasım Cuma günü saat 10.30’da Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek. Gazeteci Betül Ark’ın moderatörlüğünü yapacağı panele Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Klinik Psikoloğu Gökçe Ergin, avukat Seda Akço, cinsellik eğitmeni ve öğretim görevlisi Rayka Kumru, teknolojikanneler.com kurucu ortağı İpek Süer konuşmacı olarak katılacak. Panelde şu başlıklar ele alınacak:

*  Ebeveynler çocuklarına yönelik istismarı nasıl anlayabilir?

*  İstismarla karşı karşıya kaldıklarında çocuğa nasıl yaklaşmalılar?

*  Hangi kurumlara başvurmalılar?

*  Hukuken neler yapılabilir?

* Çocuklara bedenini doğru tanıması ve kendisine yönelen olumsuz davranışları ayırt edebilmesi için nasıl bir eğitim verilmeli?

Tarih: 18 Kasım Cuma

Saat: 10.30

Yer: Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Adres: Darülacaze Caddesi. Boruçiçeği Sokak. No:2 Şişli/İstanbul 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.