"Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takmalı"

"Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takmalı"

Göz Doktoru Kadir Kulak, 'Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmalı' uyarısında bulundu.

Bahar aylarında artan göz alerjisinin çocuklarda da görülebileceğini belirten Göz Doktoru Kadir Kulak, “Çocuklarda alerji tedavi edilmezse ileri olgularda kornea yapısında değişiklikler olabilir. Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmalı” uyarısında bulundu.
 
Özellikle ilkbahar ve sonbaharda birçok insanı etkileyen göz alerjisine değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Kulak, çocuklarda tedavi edilmeyen alerjinin korneada dejenerasyon olarak adlandırılan keratokonus hastalığına yol açabileceği uyarısında bulundu. 
Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilcisi Erkan Doğan'ın haberine göre, keratokonus hastalığının çok ciddi görme kayıplarıyla meydana gelen bir durum olduğuna vurgu yapan Dr. Kulak, “Çocuklarda oluşan göz alerjisinin aileler tarafından çok ciddi olarak ele alınması gerekir. Alerjilerde ışık hassasiyeti çok üst noktadadır. Bu yüzden güneş gözlüğü kullanımı çok önemlidir. Çocuklar mutlaka güneş gözlüğü takmalılar. Gözlüğün çok pahalı olmasına gerek yok. Bir optikçiden alınması yeterli olacaktır” dedi.
 
Dr. Kulak, gözlüğün alerji hastalarının şikayetlerinde yüzde 10-20 oranında bir rahatlama sağladığını ifade etti. 
 
SOĞUK PED UYGULAMASI ŞİKAYETLERİ AZALTIR
 
Mevsimsel olarak hapşırma, burun akıntısı, göz kaşıntısının arttığı bir döneme girdiğimizi anlatan Dr. Kulak, “Alerji dış etkenlere karşı bünyesel bir yanıttır. Alerji ışık hassasiyeti, gözde kuruluk hissi, kaşıntı ve sulanma belirtileri ile ortaya çıkar. Tedavide şikayetlerin yoğunluğuna göre damla ya da ağızdan hap tedavisi uygulanır” diye konuştu.

Göz alerjisinin kronik bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Kulak, “Hastalık kişilerin sosyal hayatlarını da olumsuz etkiler. Alerji rahatsızlığı burunda kaşıntı ileride ise nefes darlığına kadar gidebilir” ifadesini kullandı. 
 
UZUN YOL ŞOFÖRLERİ DİKKAT 
 
Uzun süre bilgisayar kullananlarda ve uzun yol şoförlerinde alerjiye bağlı göz kuruluğunun artması nedeniyle göz rahatsızlıklarının gelişebileceğinin altını çizen Dr. Kulak, “Göz kuruluğu arttığı için kişilerin uzun süre bilgisayar başında kalmaları sorunlara yol açabilmektedir. Uzun yol şoförlerinde de göz yorgunluğu oluşabilir. Şoförler için bu durum bir süre sonra ızdıraba dönüşebilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.