Çocuklar parklarını Başkan amcaları ile birlikte açtı

Çocuklar parklarını Başkan amcaları ile birlikte açtı

T.C. Efeler Belediyesi tarafından Eğrikavak Mahallesi'nde yapılan parkın açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan parkın açılış kurdelesini mahallenin çocukları ile birlikte kesti.

T.C. Efeler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen köylerde açtığı parklarlra çocukların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Son olarak Eğrikavak Mahallesi'ndeki 'Eğrikavak Parkı'nı mahalle halkının ve çocukların hizmetine sunan Başkan Özakcan, çocuklardan yoğun ilgi gördü. Eğrikavak Mahallesi'ndeki onarılan Atatürk büstünün ve Eğrikavak Parkı'nın açılış törenine, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eğrikavak Mahalle Muhtarı Muhsin Kıyar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

HİZMETLERİMİZİ İLK BURADAN BAŞLATTIK

Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Özakcan, "Bildiğiniz gibi Aydın büyükşehir olduktan sonra birçok köy merkezde oluşan Efeler Belediyesi'ne bağlandı. Eğrikavak ilçe merkezine en uzak mahallemiz gibi gözükse de ilk hizmetlerimizi başlattığımız mahallemiz oldu. Mahalle halkı ile her zaman gönül birliği içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin 10. yılında mahalle meydanına dikilmiş bir 10. yıl anıtını ve Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünü onararak güzelleştirdik. Bir de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için park alanımızı oluşturarak miniklerimizin hizmetine sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, yolda bulunmadı. Vatanımızın her bir karış toprağında şehitlerimizin kanları ve analarının gözyaşları var. Bugün içerisinde bulunduğumuz koşullarda Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkmak küçükten büyüğüe herkesin görevidir. Artık ülkemizde şehit haberleri duymak istemiyor, terör olaylarının son bulmasını diliyoruz" dedi.

CUMHURİYETİMİZİN AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKTIK

T.C. Efeler Belediyesi'ne mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Eğrikavak Mahalle Muhtarı Muhsin Kıyar, "Mahalle meydanımızdaki cumhuriyetimizin aziz hatırasına sahip çıkılmasından ve cumhuriyeti bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün onarılmasından dolayı gururluyuz. Belediye Başkanımıza ve tüm personeline mahallemizdeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahallenin çocuklarıyla birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Özakcan daha sonra parkı miniklerle gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞEHİTLER ANISINA LOKMA DÖKTÜRÜLDÜ

Park açılışının ardından bugüne kadar şehit düşmüş tüm güvenlik güçleri için lokma döktüren T.C. Efeler Belediyesi’nin yanı sıra mahalle halkının imece usulü ile hazırladığı yiyecekler de davetlilere ikram edildi.

"MESUT AMCA'YA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Başkan Özakcan'ın etrafını sararak fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarışan minikler, "Oyun oynayacak yerimiz yoktu. Başkan amcamız geldi; bu parkı bize hediye ettiğini, burada istediğimiz gibi oynayabileceğimizi ve korumamız gerektiğini söyledi. Mesut amcaya teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.