Çocuklara haftada birkaç kez yedirmek gerekiyor

Çocuklara haftada birkaç kez yedirmek gerekiyor

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu açıkladı. Çocuklara mutlaka bulgur pilavı...

Özellikle çocukları obeziteden korumak ve sağlıklı gıdalarla gelişimine destek olmak isteyen ebeveynlere Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’ndan önemli mesajlar var:


“Bulgur pirinçten 9 kat fazla life sahip. Özellikle de Başbaşı bulguru bir lif cevheri. Lif ağırlıklı beslenmek çocuklarınızı diyabetten, obeziteden, kabızlıktan ve daha birçok hastalıktan korur. Siz siz olun çocuklarınızı makarnayla pirinçle sınırlamayın. Diyerek çocuklara bulgur pilavı yedirmenin faydalarını anlattı.


“Pirinç ve makarna ile kıyasladığımızda bulgur, önemli bir lif, diğer bir deyişle posa kaynağıdır.Lif, bağırsak hareketlerini artırarak, kabızlıktan, tokluk hissi vererek, şişmanlıktan, kan yağlarının daha düzenli olmasını sağlayarak, kalp-damar hastalıklarından, bağırsakların normal çalışmasını sağlayarak; kanser dahil bir çok bağırsak hastalığından korunmada, kan şekerinin daha yavaş emilmesini sağlayarak, diyabetin daha iyi kontrol edilmesinde yardımcıdır. Bu nedenle çocukları beslenmesinde çok önemli bir rolü vardır.”


‘Aman aç kalmasın” diyerek tek yönlü besinlere yöneliyorsanız, çocuklarınıza iyilik değil tam tersine kötülük yapmış olursunuz. Yemek saati geldiğinde alıştığı besinlerde ısrarcı olan çocukların ebeveynlerini uyaran Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, tam buğdaya en yakın besin içeriğini bulgurun taşıdığını, bulgurun çocuk beslenmesinde ve gelişiminde önemli bir rolü olduğunu belirtiyor,

Garipağaoğlu “Pirincin içeriği, tam buğdaydan oldukça farklı. Tam buğdaya göre protein içeriği yarı yarıya düşük olan pirinç, vitamin ve mineraller açısından da oldukça fakirdir. Tahıllar, bitkisel kaynaklı besin oldukları için kolesterol içermezler” dedi.

Prof. Dr. Garipağaoğlu, annelerin çocuklarına ‘bulgur’ yeme alışkanlığı kazandırmaları,bulgur yemeklerini çeşitlendirerek yaratıcı mönülerle çocukların bu değerli besini keşfetmelerini sağlamaları ve en az haftada birkaç kez öğünlerinde bulgura yer vermelerini öneriyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.