Çocuklara İçirilen Bitki Çayları Zarar Verebilir

Çocuklara İçirilen Bitki Çayları Zarar Verebilir

Aman dikkat çocuklara içirilen bitkisel çaylar zarar verebiliyor

Birçok ebeveyn çocuğu hastalandığında, uyumadığında ya da gaz problemi olduğunda bitki çayı vermeyi tercih ediyor ama bilinçsiz tüketilen bitki çayı zararlı olabiliyor.

Asır'da yer alan habere göre bitkisel olduğu için doğal ve zararsız olduğu düşünülen bu çayların çocuklara bilinçsiz bir şekilde verilmesi çeşitli rahatsızlıkları beraberinde getirebiliyor.
Memorial Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. İncilay Üstündağ, çocuklarda bitki çayı tüketimi konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:
"Kültürümüzde şifalı otların geniş yer tutması, günümüzde birçok anne babanın doğumdan itibaren çocukları için çeşitli bitki çaylarını kullanmalarına neden olmaktadır. Ancak doğal ve bitkisel olan her şeyin zararsız veya faydalı olduğunu düşünmek, ebeveynleri yanlış sonuçlara götürebilir. İlaç yapımında kullanılan birçok etken madde bitkilerden elde edilmesine rağmen ciddi yan etkilere sahiptir.
Ayrıca herhangi bir ilaç kullanırken çocuğa bitki çayı da verilmesi, bitkilerin içinde bulunan etken maddelerin ilacın etkisini azaltmasına veya arttırmasına yol açabilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.