Çocuklarda göz kapağı düşüklüğüne dikkat!

Çocuklarda göz kapağı düşüklüğüne dikkat!

2,5 yaşında göz kapağı ameliyatı olan hasta var

Gözde kapak düşüklüğü görme alanında azalma ve sulanma yapabiliyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Kaan Okan Erdem, “Göz kapağı estetiği sadece estetik amaçla tercih edilen bir ameliyat değildir. Yenidoğanlarda ve çocuklarda da görülebilir. Doğumsal sinir felci olan ve 2,5 yaşında aşırı göz kapağı düşmesi nedeniyle silikon asma yöntemi ile ameliyatını yaptığım çocuklar da var” dedi.

Doğumdan yaşlılığa kadar görülebilen göz kapağı düşüklüğü ameliyatları hakkında Özel Ege Şehir Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem önemli bilgiler verdi. Uzm. Dr. Erdem, “Ameliyatlar çocuk hastalarda doğumsal meydana gelen sinir felci nedeniyle olurken, yaşlılarda genetik, yerçekimi ve ilerleyen yaş ile birlikte daha fazla görünüyor. Çocuklarda kapak düşüklüğü zamanla göz tembelliğine neden oluyor. Aileler rahatlıkla çocuklarındaki kapak düşüklüğünü fark edebilirler ve görme alanında bir sorun yaşamadan göz hekimine başvurabilirler” açıklamasını yaptı.

SİLİKON ASKI YÖNTEMİ
Görme alanının daralması ve gözde sulanma gibi sorunlara neden olan göz kapağı düşüklüğü ameliyatı lokal anestezi altında yaklaşık bir saat sürdüğünü ifade eden Uzm. Dr. Erdem, “İlerleyen kapak düşüklüklerinde silikon askı yöntemi kullanıyoruz. Ameliyat sırasında hastanın ara ara gözünü açıp kapamasını istiyoruz. Fazla olan deri parçasını alarak, üst göz kapağına uygun bir şekilde kapatıyoruz. Ameliyat sonrası  buz uygulaması yapılmakta ve 10 gün sonra dikişler alınmaktadır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.