ÇOCUKLARIN HAYATINDAKİ DEĞİŞİME HAKLARINI ANLATARAK BAŞLADILAR!

ÇOCUKLARIN HAYATINDAKİ DEĞİŞİME HAKLARINI ANLATARAK BAŞLADILAR!

İzmir’in Basmane ilçesinde İzmir Ekonomi Rotaract kulübü ve ELSA İzmir Avrupa Genç Hukukcular Derneği’nin iki ilkokulda eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği ELSA Day/ Çocuk Hakları projesinde kulüp üyeleri 4 saat sürdü

Çocuk Hakları eğitimi verdiler.  İlk aşamasında çocuklara tek tek bütün haklarının oyunlar oynayarak anlatıldığı eğitimin ikinci aşamasında “Suriye ve Göç” teması işlendi. Suriye’den gelen öğrencilerle birlikte okuyan ilkokul öğrencilerinin ön yargılarının aşılmasının ve sınıfta sürekli süren kavgaların aşılmasının hedeflendiği bu eğitimin sonunda ilkokul öğrencileri Suriye ile ilgili resimler çizdi. Çizilen resimlerde öğrencilerin fikirlerinin değiştiği ve barış mesajları verildiği görüldü.Kulüp üyeleri resimleri İzmir Ekonomi Üniversitesinde sergiledi.

Projenin mimarları sınıfa ilk girdiklerinde çocukların Suriye ile ilgili verdikleri sorular ile yaptıkları resimler arasında çok büyük farklar olduğunu belirterek bu eğitimlere devam edeceklerini diğer eğitimlerde de Suriyelilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Basmane ve çevresinden okulları seçeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.