Çocuklarını hortumla döverek öldüren baba ve üvey anne tahliye istedi

Çocuklarını hortumla döverek öldüren baba ve üvey anne tahliye istedi

İzmir'de çocuklarını hortumla döve döve öldüren baba ve üvey anne tahliye talebinde bulundu

İzmir’in Buca ilçesinde iddiaya göre 8 yaşındaki çocuklarını su hortumu ile döve döve öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan Suriye uyruklu baba ile üvey annenin yargılamasına devam edildi. Anne ve baba tahliye talep ederken, mahkeme heyeti talebi reddedip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Davaya konu olan olay, geçtiğimiz 6 Temmuz günü Buca’da meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu inşaat işçisi baba Muhammed Dünya (34) ve üvey anne Fatima Şukri (32), 8 yaşındaki çocukları Ali Dünya’yı uzun süredir dövüyordu. Son olarak baba Muhammed Dünya 5 Temmuz gecesi küçük Ali’yi hortumla döverken, üvey anne Fatima da 6 Temmuz günü saat 07.00 sıralarında dövdü. Küçük çocuğun sabah uyanmaması üzerine çağrılan sağlık ekipleri, çocuğun öldüğünü belirledi. Olayla ilgili gözaltına alınan baba Muhammed Dünya, ifadesinde oğlunu kendisinden habersiz dilencilik yaptığı için uzun süredir hortumla dövdüğünü, Ali’yi üvey annesinin ise dövmediğini söyledi. Üvey anne Fatima Şukri de, eşi Muhammed’in oğlu Ali’yi zaman zaman terbiye etmek için hortumla dövdüğünü, kendisinin Ali’ye hiç dokunmadığını iddia etti. Her iki sanıkta çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Cumhuriyet Savcısı İsmail Ersin Ağca, hazırladığı iddianamede her iki şüphelinin de küçük Ali’nin ölümüne sebep olduklarını, uzun süredir her iki şüphelinin de Ali’yi darp ettiklerini, maktuldeki yaraların sayısı ve nitelikleri göz önüne alındığında öldürme kastıyla hareket ettiklerini belirterek, ‘canavarca hisle çocuğu öldürmek’ suçundan herk iki sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. Dava İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Dilencilik ve hırsızlık yapıyor diye hortumla dövüyormuş

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammed Dünya, Fatima Şükri, sanık avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı. Tercüman aracılığıyla ifade veren sanık Muhammed Dünya, ’’Tahliyemi istiyorum. Çocuğumun mezarına gideceğim'' dedi. 

Tercüman aracılığıyla savunma yapan Fatima Şukri ise, ’’Bebeğim var, tahliyemi istiyorum'' dedi. 

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.