Çok sık idrara çıkma isteği oluyorsa dikkat!

Çok sık idrara çıkma isteği oluyorsa dikkat!

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar çok sinsi bir şekilde ilerleyebilir, ilerlediği zamanlarda ise ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu nedenlerden dolayı cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken belirtilerine dikkat etmek gerekir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız detaylar haberimizde…
Cinsel yaşamınızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için bir takım önlemler almalısınız. Aksi takdirde hem cinsel hayatınız hem de sağlığınızı ciddi bir şekilde tehlikeye atabilirsiniz.

Her hastalıkta bahsettiğimiz gibi erken teşhiş burada da baş köşede yerini alıyor! Cinsel yol ile bulaşan hastalıklar kendini bir takım erken belirtiler vererek göstermektedir. Dolayısıyla birazdan vereceğimiz belirtileri dikkate almalı, sağlığınızı korumalısınız.

İşte cinsel yolla bulaşan hastalıkların en erken belirtileri…
 

Ateş basması terleme
 

Evde iş yerinde sürekli olarak ateş basması sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyorsanız bu durumu ciddiye almalı ve bir uzmandan yardım almalısınız.
 

Sürekli olarak idrara çıkma isteği

Diyabet hastası değilseniz ve idrar söktürücü ilaçlar kullanmıyorsanız sık sık idrara çıkma ihtiyacı cinsel hastalığınızın olduğuna işaret ediyor olabilir.
 

İshal bulantı kusma

Herhangi bir hastalık dışında ishal, bulantı, kusma gibi hastalıkların meydana gelmesi cinsel bir hastalığın varlığını işaret ediyor olabilir. 
 

Penis akıntısı 

Erkeklerde peniste akıntı şikayeti çeşitli sebeplerden oluşabilmektedir. Ancak bu rahatsızlığın en yaygın sebebi cinsel temas sonrasında çeşitli mikroplara maruz kalınmasıdır. Korunmasız cinsel ilişki ve tek eşliliği terk etme durumlarında sıklıkla bu hastalıklarla karşılaşılabilmektedir.
 

Vajina akıntısı 

 Vajina akıntısı bazı bakteriyel veya cinsel yollan bulaşan enfeksiyonlarda; sulu, kokulu, bazen kaşıntı ile birlikte akıntı olabilir. Böyle durumlarda vajinal ve servikal kültür yapmak gerekir.

Rahim ağzı iltihabına neden olan Mikoplasma, üroplazma ve gonore (bel soğukluğu) enfeksiyonları gibi bulaşıcı enfeksiyonlarda eşlerin de mutlaka üroloji hekimince muayene edilmesi gerekmektedir.
 

İdrar yaparken yanma hissi

İdrar yaparken yanma hissi, genital enfeksiyonların dışında cinsel yolla bulaşan hastalıklara işaret ediyor olabilir. Bel soğukluğu, vajinal akıntı, genital uçuk, idrar yaparken yanma hissi cinsel yolla bulaşan hastalıkların en büyük semptomları arasında yer almaktadır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.