Çok tartışılan o kireç ocağı kapatıldı

Çok tartışılan o kireç ocağı kapatıldı

Halk sağlığını tehdit eden kireç ocağına Bayraklı zabıtasından müdahale.

Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, Yamanlar mahallesinde halk sağlığını tehdit eden kireç ocağına müdahale etti. Ekipler, geçtiğimiz hafta firmaya giderek işletmenin boşaltılmasını istedi, 16 Ağustos’a kadar zaman tanıdı. Kireç ocağının kapanacağı haberi mahalle sakinlerince sevinçle karşılandı.

Yamanlar Mahallesi eski pazar yeri alanında inşaat malzemeleri deposuyken kireç ocağı olarak kullanılan, mahalle sakinlerinin istemediği işletmenin faaliyeti 16 Ağustos’ta sona erecek. Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri geçen hafta firmaya giderek gerekli cezai işlemlerle ilgili bilgilendirme yaptı ve kireç ocağının ön duvarları ile kireç deposu olarak kullanılan sundurmayı yıktı. 16 Ağustos’a kadar işletmenin kapatılacağı bilgisini veren zabıta ekipleri, taahhüdün yerine getirilmemesi halinde 5326 sayılı kanunun 42. maddesi gereği inşaat malzemelerini meskul alanlarda bulundurmaktan dolayı günlük 11 bin 800 TL cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Konuyla ilgili, mahalle sakinlerinin şikayetlerini dikkate aldıklarını ve yasa gereği zabıta ekiplerinin görevlerini yaptığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bize gelen şikayet sonucu ekiplerimiz işlem başlattı. İşletmenin belli bölümü yıkıldı ve boşaltılması için süre verildi” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.