Çok Yüksek İnsani Gelişme gösteren Kent; Bornova 

Çok Yüksek İnsani Gelişme gösteren Kent; Bornova 

Bornova Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından yapılan araştırmada Türkiye’de bulunan büyükşehir, ilçe ve belde olmak üzere toplam 1397 belediye arasından 21’inci oldu.

 ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme Düzeyi’ne sahip belediye ödülünün sahibi olduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu gurur hepimizin” dedi. 

Türkiye genelinde 34 ilçe belediyesinin değerlendirildiği  araştırmada Bornova Belediyesi, Türkiye'de 'Çok Yüksek İnsani Gelişme Performansı' gösteren ilçeler kategorisinde ödüle layik görüldü. Araştırma kapsamında tamamı üniversite hocalarında oluşan kurul tarafından saha çalışmaları ve random telefon aramaları yapıldı. Katılımcı ilçelerin  tek tek değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni ise pandemi nedeniyle online olarak gerçekleşti. 

Belediye hizmetlerini daha etkin hale getirmek ve halkın yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Ülkemizde çok yüksek insani gelişme performansı gösteren sayılı ilçeler arasında yer almanın onurunu yaşıyoruz. Biz önce insan, önce sağlık ve önce eğitim diyerek çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin değerlendirilip ödüllendirilmesi gurur verici. Daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.