"Çölün sesi", 2. Bornova Kitap Günleri'nde tanıtıldı!

"Çölün sesi", 2. Bornova Kitap Günleri'nde tanıtıldı!

Human Circus Gönüllü Yazarlar topluluğu 29 Eylül tarihinde Çölün sesi adlı kitap tanıtımı için Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bornova Kitap günlerinde imza günü yapıldı.

Ardışık yazarlık tekniğiyle yazılan Çölün Sesi’nin kreatif editörü ve yazarlardan birisi olan Dr. Sevay İpek Aydın, kitap projesi ile ilgili sözlerine şöyle başladı ‘Çölün Sesi , bir yazarın değil , yazarların romanıdır. 5 ülkeden 37 gönüllü yazarın aylarca süren çalışmalarının sonucudur ve ardışık yazarlık tekniği ile yazılmıştır. Telif Geliri TEV (Türk Eğitim Vakfı ) ‘na bağışlanacak olan Çölün Sesi adlı bu roman, pandemi boyunca devam eden bir emeğin ürünüdür. Bu yazın projesinin bir kitaba dönüşmesi, yayınevi süreçleri ile birlikte 18 ayı buldu. Sapiens Yayınları tarafından da piyasaya sunuldu.

bornova2.jpeg

‘Kadına yönelik taciz, şiddet gibi "ötekileştirme ve nesneleştirme" eksenindeki konuların, olağan hayatlara dokunuşunu içeren kitabın yaşam bulma sürecinde Datça’nın serin sularından çıkıp Pertek, Çanakkale ve Senegal’in Retba gölüne ulaşan yolculuğu masum ve içtenlikli dostlukların yüzleşmek zorunda kaldığı “yaşamın karanlık yüzü” olarak tanımlayabileceğimiz deneyimler ekseninde gelişiyor’

bornova3.jpeg

Dr Sevay İpek Aydın sözlerine devam etti ‘Çölün sesi Haziran 2021 tarihinde yayınlanmış ve ilk lansman Ankara’da Sapiens yayınlarında gerçekleşmiştir. Bornova Belediyesinin düzenlendiği 2.Bornova kitap günlerini duyunca çok heyecanlandık. İzmirdeki ilk etkinlik için uygun bir ortam olduğunu düşündük. Çölün sesi kitabımıza okuyucular oldukça yoğun ilgi gösterdiler ve kitap satışımıza destek verdiler. Etkinlikte gönüllü sanatçılarımız Serap Nargaz ve Recai Erpostacı minik bir dinleti verdi. Bu dinletide kitapta adı geçen şarkılardan bir repertuar oluşturduk. Aralık ayında müzikli bir İzmir lansmanı planlamaktayız ve bununla ilgili çalışmalara başladık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.