Çölyaklı vatandaşlara Belediye sahip çıkıyor

Çölyaklı vatandaşlara Belediye sahip çıkıyor

Cuma günü Akhisar Belediyesi’nden glutensiz ekmeklerini vatandaşlarücretsiz bir şekilde alıyor

Akhisar Belediyesinin 1 yıldır devam eden bu uygulamadan memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, her Cuma günü Akhisar Belediyesi’nden glutensiz ekmeklerini ücretsiz bir şekilde alıyor.

Kırkağaç, Soma, Saruhanlı gibi çevre ilçelerde yaşayan Çölyaklı vatandaşların da faydalandığı bu uygulama ile vatandaşlar, İstanbul Halk Ekmek fırının ürettiği glutensiz ekmeklere ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

 

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, Manisa genelinde sadece Akhisar Belediyesi’nin böyle bir hizmet verdiğini ifade ederek, bu hizmetin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Çölyak Federasyonu Kurucu Başkanı da olan Halim Şivecan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Çölyaklı vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı bu örneklerle bir nebze olsun anlayabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla, Manisa genelinde Akhisar Belediyesi dışında Çölyaklı vatandaşlarımız için sürekli olarak glutensiz ekmek dağıtımı yapan başka bir belediye daha yok. 40’dan fazla vatandaşımız Akhisar Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan bu uygulamayı sürdürdükleri için Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya ve yetkililere çok teşekkür ederiz. Umarım bu uygulama diğer il ve ilçe belediyelerine de örnek olur” diye konuştu.

 Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “İstanbul Halk Ekmek’ten aldığımız glutensiz ekmekleri her Cuma günü Çölyaklı vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz. Glutensiz ürünlere ulaşmanın zorluğunu ve bu rahatsızlığın ne kadar ciddi olduğunun farkındayız. Bu sebepten dolayı vatandaşlarımızın sağlığı için bu uygulamamızı devam ettireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum