Çorum'a Bir Gün İçerisinde Hem Sevinç Hem Hüzün Yaşattılar

Çorum'a Bir Gün İçerisinde Hem Sevinç Hem Hüzün Yaşattılar

Çorum'un dünyanın merkezi olduğu açıklamasının ardından sevinen Çorumlular'ı üzecek haber...

Gün içerisinde bir anda internette tartışılan konu haline gelen Çorum'un dünyanın merkezi olması konusu yanlış yönlendirme çıktı. Google'ın kendi ölçümleri olduğu öne sürülen etiketleme aslında bir Alman bilgisayar yazılımcısının amatör uğraşı olduğu ve bir Türk kullanıcının da dünyanın merkezi olarak Google haritalarda işaretlemesi ortaya çıktı. 

Sosyal medyada patlak veren tartışmalar uzayınca araştırmaya girişince insanlar Holger Isenberg'e ulaştı. Isenberg bu hesaplamasını dijital ortamda gerçekleştirerek bir sonuca ulaşmaya çalışmıştı. Ancak jeoloji bilimi anlamında hiçbir eğitimi olmayan Isenberg'in bilinen hiçbir bilimsel çalışması da yok. 

İlk değil 

Benzer bir araştırmayı ABD'li fizikçi Andrew J. Woods tarafından 1973 yılında yapılan bir ölçüm ile dünyanın merkezi Ankara'nın 150 kilometre doğusu olarak ortaya çıkarmıştı. 

Kabul görmüyor

Jeolojistler arasında dünyanın coğrafi olarak merkezi tanımı kabul gören bir tanım değil. Aynı zamanda jeolojistler bunun ölçülmesi için kullanılacak parametreler konusunda dahi anlaşabilmiş değiller.

Çorumlular'ın sevinci...

Çorum'un dünyanın merkezi ilan edilmesi karşısında kısa süreli bir sevinç yaşayan Çorumlular böylece bir anda hüznü de yaşamış oldular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.