Coşkun Kalkanlı, CHP'ye üyelik sürecini anlattı!

Coşkun Kalkanlı, CHP'ye üyelik sürecini anlattı!

Kalkanlı, katıldığı bir televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üyelik başvurusu sırasında yaşadıklarının perde arkasını aktardı.

CHP'ye hizmet edebilmek için Konak Belediyesi'ndeki görevinden geçtiğimiz aylarda istifa eden Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, partiye zor üye olduğunu dile getirdi. 'Bıçak kemiğe dayandı' sözleriyle sessiz kalmayacağını dile getiren tecrübeli siyasetçi, 'Konak Hareketi size ne yaptı?' diye sordu.

Programda sancılı üyelik sürecini aktaran Kalkanlı, sözlerine "10 -12 senedir Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet ettiğimiz arkadaşlarımız tarafından biliniyordu. İstifa ettikten sonra doğal olarak partimize üye olmak için 30 - 40 arkadaşımız ile birlikte gittik. Ve hiç düşünmediğimiz aklımızın ucundan dahi geçmeyen şeylerle karşılaştık. Benim kişilerle işim olmaz. Kişilerin kişilikleriyle işim hiç olmaz. CHP sabıkası yoksa, sicili temizse gelip üye olunabiliyorsa bende çok doğal olarak, matbu evrakları imzalarım ve üyelik gerçekleşir. Biz bu kadar kolay olacağını düşünüyorduk. Aslında bu süreci daha önce hiç anlatmadık. Edep yahu dedik. Bakalım işimize dedik. Etik bulmadık. Bir yardım kuruluşu gibi çalışalım, dertleri dinleyelim dedik. Biz fikirlerimizi söylemekten çekinmedik" diyerek başladı.

coskun-kalkanli-dan-1-mayis-mesaji-h84544-31cd4.jpg

SORGUYA ÇEKİLDİK

Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerde yaşadıklarını ilk defa açıklayan Kalkanlı, şu ifadeleri kullandı: "Biz CHP Konak İlçe Başkanlığına girdik. Sayın Başkanımız Osman Çağrı Gruşçu geleceğimizi bir hafta önceden biliyordu. Saati, günü belliydi. Orada gittiğimizde ise, bize 'bekleyin' dediler. 'Sorun değil yoğunlardır, bekleriz' dedik. Çağrı Bey daha sonra 'Bir 10 dakika baş başa görüşmemiz gerekiyor' dedi. 'Hay hay' dedik. Odasına geçtik. Fakat baş başa görüşmeden kastımız iki kişi karşılıklı konuşmaktı diye düşündüm fakat ben içeri girdiğimizde Konak İlçe Yönetimi komple karşımızdaydı. Herhalde CHP Konak İlçe, o aylık olağan toplantılarını yapıyordu, biz üstüne geldik. Biz iyi düşündük. Oturduk fakat şununla karşılaştık. Bizi çalışmışlar. Demeçlerimiz takip etmişler. Başkan gazete ve basın organlarında 'Burada bunu demişsin neyi kastettin?' tarzında sorular sordu. Biz orada her şeyin cevabını verdik. Ben ağzımdan çıkanı iyi bilirim. Aslında aynı dili konuştuğumuzu açıkladım. Ben eleştirilere açık bir insanım. Yönetimden bir arkadaşımız, 'Konak Hareketi'nin 'K' harfinden altı okun çıkması hoş olmamış' dedi. Hay hay dedik. Hemen arkadaşlarımız o düzenlemeyi yaptı ve onu çıkardık. Akla mantığa uygun her şeyin peşindeyiz biz.Demokrasi böyle gerçekleşir. Fakat bazı şeyler vardır ki, susulması gerekiyordur o dönemde susmuşumdur. 27 Mayıstan bu güne kadar bu konuda ağzımızı açmadık."

BENİM ADIMA DİLEKÇE YAZMIŞLAR

Kalkanlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Ama bardağı taşıran son damla oldu. Odadan çıkarken Osman Çağrı Gruşçu, ‘samimiyetinize inanıyoruz’ dedi bana. Üyelikte sorunumuz yok, evrakları imzalayın, birlikte çıkalım rozeti takalım dedi. Tüzük gereği olan evrakları imzalamaya geldi sıra. Bunlar sıradan evraklar dediler. Her vatandaşın imzalaması gereken evraklarmış. Evrakı bir kaldırdım, en altta dilekçe çıktı. Benim adıma dilekçe yazmışlar. Benim bu dilekçeyi imzalamam mümkün değildi. Biz kimseden icazet almayız demiştik. Bu evrak gizlenerek, imzalatılmaya çalışıldı. Dilekçe işini danışmak üzere, dilekçeyi alıp, detaylı düşünerek çalışma yaptıktan sonra tekrar ziyaret etmek üzere odadan ayrılacak iken, Başkan ‘eğer şimdi imzalamazsak, üyeliği yapamayız’ dedi. Ben de tamam o zaman, tekrar randevu alır geliriz dedim, odadan çıktım."

Kalkanlı, " Bu parti kimsenin tapusu değil. Kimse kimseyi üyeliğe almamazlık yapamaz. Ben o koltukta olsam, üyelik için kapıları ben açardım. Bu dar zihniyet partiyi anca küçültür, büyütemez. Niçin korkuyorsunuz? Konak Hareketi ne yaptı?” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

O gün odadan çıktığında yaşananların parti içinde kalması gerektiğini düşünen CHP'li Coşkun Kalkanlı, daha sonra fikrini değiştiren gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Partisinin büyümesi için artık sessiz kalmaması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Kalkanlı, yaşadıklarını; "Ben bunları yaşadım sesimi çıkarmadım. Basın mensubu arkadaşlarımızda gelmişti ve olayı biliyorlardı. Ben ona rağmen CHP Konak İlçe Başkanlığı'na benimle gelen genç arkadaşlara; 'Bizden talep edilen evraklar eksikmiş. O yüzden üyelik gerçekleşmiyor' dedim. İçeride olanları anlatmadım. Ne zamana kadar, bu zamana kadar. Rahmetli anneannem ile birgün bostana gittik. Karpuzlardan birini beğendim, koparacağım. Anneannem: 'Dur ne yapıyorsun. Eve götürdük ve kestik, kelek çıktı götürüp yerine dikebilecek miyiz' dedi. 'E ne yapacağız. Karpuzun içine girme şansımız var mı?' dedim. 'Karpuza en yakın yaprağı kopar' dedi. Kopardım. 'Çiğne' dedi. Damarını, çiğnedim. 'Acı mı, tatlı mı' diye sordu? Acı dedim. Tamam karpuzun içi daha olmamış dedi. Ben bugüne kadar sustum. O damar acıydı. Fakat artık tatlandı. Ben durduk yere bu açıklamaları yapmıyorum. Ben efendiliğimi korudum. Ben bir programa çıkıyorum. Coşkun Kalkanlı'yı çıkarmayın. Gündeme dair bir açıklama yapıyorum. Arkamızdan basın mensubu arkadaşlar aranıyor. E yayınlamayın. Ya bırakın artık peşimi. Demokrasi var bu ülkede. Biz sizi kötülemiyoruz ki. Biz bu partiye katkı koyuyoruz. Bana direk birşey söyleyen yok. Ama benim arkamdan herkes aranıyor. Bıçak kemiğe dayandı. İsim zikretmiyorum ama kulağımıza geliyor. Sağolsunlar hiçbiri bu isteklere olur demedi. Aslında tam aksine bardağın dolu tarafından bakmak, bu adam partimize katkı koyuyor demeleri lazım. Ne bekliyorlardı? Bu maddeleri imzalamamı mı?" ifadeleriyle özetledi.

YÜCEL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kalkanlı, CHP'ye üyelik sürecinin İl Başkanı Yücel'in araya girmesi ile tamamlandığını aktararak; "Çağrı başkan, dilekçeyi imzalamaz isem üye olamayacağımı söylemişti. Daha sonra değerli bir abimiz CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den randevu aldı. Gittik. Bunları anlatmak benim için bir zul ama olan bu dedik. Ve kendisi gördük evrakı. Akabinde toplantı ile gerçekleşti üyeliğimiz. Sayın Başkana ben buradan tekrar çok teşekkür ediyorum. Konak İlçe'ye daha sonra geçtik. Üyeliğimizi yaptık. Evrakları tamamladık. E ben o istediğiniz evrakı imzalamadım. Üye oldum. Demek ki olabiliyormuş. Bu dar zihniyet. Ben Çağrı Beyin düşüncesiyle hareket edildiğini de düşünmüyorum. Ben gölgelerin içinde kaybolmayın, çıkın karşıma diyorum. Bunu kim Çağrı Beye sundurduysa, ben onun aklına şaşarım" ifadelerini kullandı.

YAŞANANLAR GENEL MERKEZDE

CHP Genel Merkez’e gideceklerini ve randevu aldıklarını belirten Kalkanlı "15 kişilik bir ekibimiz ile Genel Merkeze gittik, randevumuz var. Genel Merkezimize de bu konuyu konuşacağız. Biz bu işten sıyrıldık geçtik. Ama bizden başkasına bu hareket yapılmasın diye bunu konuyu ileteceğiz. Salı günleri CHP Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu, her Salı Günü kürsüden bağırıyor. CHP'yi büyütelim diye. Fakat bu partinin büyüyebilmesi için herkese kucak açması gerekiyor. Bunun sağı solu da yok. İnsan olgusu yeterli" diye konuştu.

content-kalkanli-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.