Coşkun Kalkanlı, 'Konak'a katkı koyacağız'

 Coşkun Kalkanlı, 'Konak'a katkı koyacağız'

Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, Medya Ege'ye özel açıklamalarda bulundu. 

İşte o açıklamalar;

Konak Hareketi fikir olarak nasıl ortaya çıktı?

Ben 12 senedir Konak siyasetinde zaten varım. Devlet memuru olduğum için yasaların bize izin verdiği müddetçe bir gönüldaş olarak Konak ilçeye ve belediyemize hizmet ettim. Yerel seçimlerde çalıştığım için sokak sokak zaten Konak'ı biliyordum. Konak'ta bir seçim olmadan, bir pazarlık olmadan ve bir kavga olmadan yola çıkalım istedik. 'Herşey Değişim için' dedik.  1982 İspanya'sında sosyalist Lider Felipe Gonzales'in bir sözü. Biz bu sloganı Konak'ta her sokakta ama fikir olarak ama eylem olarak ama sosyal yardımlar için, yapacağımız hareketlerle bunu zaten örtüştüreceğiz. Ve Konak'ta herkese bu sloganı öğreteceğiz.

Konak Hareketi olarak hedefleriniz neler?

Konak'ta tek bir önceliğimiz var insanlara dokunmak. Her zaman söylüyorum. Bir yaranın iyileşebilmesi için hücrelerin yenilenerek çoğalması lazım. Biz bu yenilenmeyi sağlayacağız. Bizim kaygımız tasamız bu. Tabana yayılalım. Tabanı biz sadece seçim günü hatırlarsak yanlış. Benim amacım Konak Hareketi'ni büyütmek. Bu kent için birlikte birşeyler yapalım demek istiyoruz. Zor birşey demiyoruz. Bu konuştuklarımız yeni konuşulan şeyler değil ama biz şimdi daha yüksek sesle konuşmak istiyoruz. Arkamızdaki kalabalık kitleden güç alıyoruz. 

whatsapp-image-2021-04-20-at-10.41.58.jpeg

Coşkun Kalkanlı kimdir?

 Denizli'liyim. 12 Eylül döneminin öncesinde bir hayatım başladı. Bu dönemin bize getirisi gurbet yolculuğu oldu. Önce Salihli-Beyoba sonra Akhisar ve tabiki İzmir. İzmir'de ayrı yerleşik bir düzen, iş hayatı, ekmek mücadelesi büyükşehirin vermiş olduğu zorluk neticesinde  burada daha yoğun ve çetin geçti.  2001 yılında 9 Eylül Üniversitesi'nde memuriyet hayatım başladı. Siyasete ilgim ise lise yıllarından beri vardı. Siyaseti hizmet etmek için bir araç olarak görüyorum. Siyasete lise yıllarında 'Komünist Gençler Birliği' adında bir örgütlenme süreciyle başladım. Daha sonra sokaklara çıktık, 90'lar çok çetin geçti. Akabinde CHP çatısı altında vücut bulduğumu hissettim,  nefes aldığımı hissettim. Şimdi tam zamanı dedik ve Konak'ta yola çıktık.  

Siyasi hedefleriniz neler?

Ben hiçbir koltuğa aday değilim. Benim amacım Konak Hareketi'ni büyütmek. Birçok projemizle bu kente, İzmir'in kalbinin attığı yer olan Konak'a katkı koyacağız. Hem Konak Hareketi'ni büyüteceğiz, hem partimize hizmet edeceğiz, hem dokunmadık esnaf, öğrenci, vatandaş bırakmayacağız. Bir hedefimiz varsa budur. Hep söylüyorum ve yineliyorum biz cephe değil, biz parti içinde parti değiliz.

Sendikal görevlerinizde var. Bunları açar mısınız? İşçinin sizin için önemi nedir?

Bizim kıblemiz insan. Sendikal örgütlenme çalışmalarım 9 Eylül Üniversitesi'nde başladım. İşyeri temsilciliği yaptım. Ama özerk kurumun getirmiş olduğu o baskılar nedeniyle yeteri kadar sendikal faliyetlerde verimli olamayacağımı düşündüğümde yatay geçişle Konak Belediyesi'ne geçtim. Konak'ta yine örgütsel çalışmalarda KESK bünyesinde çalıştım. KESK'in bana verdikleri benim KESK'e kattıklarım oldu. Düşünceler bazında 2013 yılında KESK'ten ayrılarak Kamu İş'e bağlı Tüm - Yerel Sen'in örgütlenmesinde yer aldım. Uzun seneler Kamu Emekçileri Cephesi Derneği'ni (KEC-DER) 30 ilçede örgütleyerek başkanlığını yaptım. İstifa etmeden önce Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube'de örgütlenme komitesinde görevliydim. İnsana dokunmaya çalıştım. Yaptığımız her işte insan olgusunu hiçbir zaman kaybetmedik. İnsana dokunabilmek için istifa ettim.  Zaten Konak'ın sokaklarındaydım. Mahallelerindeydim.  Yerel yönetimler vasıtasıyla zaten herkese dokunuyordum. İnsan biriktirmeyi çok seviyorum. Bunu daha faydalı, daha aktif birşekilde ve  Konak'ta daha çok var olabilmek,  her sokağında nefes alabilmek için bir yola çıktım. 

İlk başta bir merak uyandırdınız? Partiden nasıl tepkiler aldınız? Bir destek gördünüz mü?

Öncelikle çıkışımız bile cesurca idi. 20 senelik devlet memurluğunu istifa ederek sonlandırdık. Emekliliği hak etmiş falan değiliz. Şuna karşıyız. 60 yaşında siyaset yapanlara karşıyız. Bırakın açın artık gençlerin önünü. Korkmayın gençlerden. Gençler bu partiyi büyütür. 20 senelik memuriyetimi sonlandırdım ve bu cesarette Konak Hareketi'ni güçlendirdi. Aslında CHP'nin gövdesinde değilde, kanatlarda yer almamız 90'lı yıllarda Lise dönemlerinde kazanılmış siyasetten dolayıdır. Adı konulmamış sıkıyönetim vardı. Yerel seçimlerde ilçe seçimlerde genel seçimlerde var olmak. Bu partinin bayrağını asmak. Duvarlara yazılar yazmak cesaret ister. Diyorlar ki sert konuşuyorsun evet ayıyı inine kadar takip edeceğim ben. Bununda hesabını soracağım. Kötü birşey  yapmıyoruz ki. 'Gelin yaraları birlikte saralım' diyoruz. Bizim bunu yapmaya gücümüz var. Biz kimseden para pul istemiyoruz. Biz ilk çıktığımızda sosyal medyadan çok mesaj geldi. Bizde bu hareketin içinde olmak istiyoruz. Tanımıyorum. Ne yapılması gerekiyorsa ben yapayım diyorlar. Hayır biz kimseden maddi beklenti içinde değiliz. Gelin sokakta birlikte olalım diyoruz sadece, omuz verin diyoruz.  Gıda kolisini gelin birlikte verelim. Biz her türlü fikre açığız. Biz ilk önce kendimizi eleştirmekten başladık işe. Aynaya bakmasını bildik. Yüzümüze yüzümüze söyledik. Ben gıda kolisi dağıtmaya gitmeyeceğim. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Biz insanları yardım edeceğiz. Muhtarlık eliyle bu yardımları yapacağız. Birinci amacımız Konak Hareketi'ni büyütmek. Bu çatı büyüsün istiyoruz. Vatandaşı ön mahalle arka mahalle ayırt etmeksizin kimseyi rencide etmeyeceğiz. O yardım o insanlara ulaştırılması ile ilgileneceğiz. Biz Konak'ta öncelikle iyilik hareketi olacak yola çıkıyoruz. Ama siyasette altı oku destekliyoruz. Bir tarafımız eleştirecek, bir tarafımız bir yerlere dokunacak belki. Konuşmaktan korkmayacağız. Yol yürümekten nasıl korkmuyorsak bundan da korkmayacağız. Eleştirilmekten nasıl korkmuyorsak eleştirmekten de korkmayacağız. Açık konuşacağız. O kurumda oturanlar işini layıkıyla yapmıyorsa terk edecek. Siyasette el pençe duranlar ekonomik bağımsızlığı olmayanlar yapmasın siyaseti. Yapmayın. Konak'ta gelin omuz omuza yürüyelim. Ben hiçbir koltuğa aday değilim. 

whatsapp-image-2021-04-20-at-10.41.58-(1).jpeg

Efe lakabınız nereden geliyor?

Ben Ege çocuğuyum. Bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Biz efe ruhluyuz. Hiçbir zaman kimsenin altında ezilmedik. Efe sadece ve sadece sevdiğinin önünde diz çökermiş. Arkadaşlar sağolsunlar, sert mizacımız ve söylemlerimizden ötürü bize bu lakabı uygun görmüşler. İzmir'in Efe'si ismine layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kimseden korkumuz yok. Kendi doğrularımızla hareket ediyoruz. 

Genel siyasetle ilgili neler düşünüyorsunuz? Ön seçim tartışmaları biryandan sürüyor. Sizce bir erken seçime gider mi Türkiye... 

Genel siyaseti çok yakından takip ediyoruz. Yarın erken seçim olacakmış gibi bugün yola çıktık ve biz sahadayız.  Şimdi Konak'ta bir seçim olmadan, bir pazarlık olmadan ve bir kavga olmadan yola çıkalım istedik.  Partimize katkı koyacağız.  O - bu - şu demeyeceğiz. Tüm partililere eşit bir şekilde yaklaşıp, adımlarımızı güvenli risksiz ve net olarak atıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.