Kalkanlı, "Hataları iyi tespit ettik!"

Kalkanlı, "Hataları iyi tespit ettik!"

Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, konuk olduğu televizyon programında, Cumhuriyet Halk Partisi'ne üyelik başvurusu sırasında yaşadıklarını anlattı.

Partisine genç yaşta hizmet edebilmek için Konak Belediyesi'ndeki memuriyet görevinden istifa ettiğinin altını çizen Kalkanlı, detayları şu şekilde aktardı:

"Konak İlçe Başkanlığı’na ben ve CHP'ye üye olmak için gelen arkadaşlarım randevu alıp gittik. Beni odasına davet eden Konak İlçe Başkanı Gruşçu ve yönetimi samimiyetime inandıklarını söylediler. Ardından üye olmak için bazı gerekli evrakları imzaladık. Fakat daha sonra önümüze başka bir evrak koydular. Benim ağzımdan CHP Konak İlçe Başkanlığı’na yazılmış bir dilekçeydi. Bizi de iyi bir şekilde çalışmışlar. Konak Hareketi'ni öğrenmelerine de sevindim. Benim ağzımdan yazılan dilekçeye göre de Konak Hareketi’nin sosyal medyasını ve basınını teslim edecekmişim. İlk defa buradan açıklıyorum.”

coskun-kalkanli-dan-1-mayis-mesaji-h84544-31cd4.jpg

BENİ PARTİYE ÜYE YAPMAK ZORUNDASIN

Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile aralarında geçen dilekçe diyaloğunun ardından CHP İzmir İl Başkanlığı'nda üyelik sürecinin tamamlandığını aktardı. Kalkanlı,

“Üyelik sürecinde bana katkıda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Fakat bazı noktalarda kırgınım. Eğer ilçede ben yetkili kişiysem kapıdan giren herkesi kucaklarım. Bir sicili ya da üye olmasına engel başka bir şeyi yoksa onun üye olmasına yardımcı olurum. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu partiyi büyüteceğiz diyor. Biz CHP Konak’a üye olmaya gittiğimizde bekletildik. Sorun değil bekleriz. Ben bu partiye üye olabilecek karakterde birisiyim, bu günler için çok bekledik. Sayın İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun bana rozeti takmasını isterdim. Bundan da keyif duyardım. Fakat bu keyfi bize yaşatmadılar. Sonra diyorlar ki Konak Hareketi bize rakip mi? Parti içinde parti mi?

Hayır değiliz hemşerim. Biz bu partinin sıradan bir neferi olarak kalmayacağız. Biz bir ivme kazandıracağız. Biz kimseden icazet almadık ki yola çıkarken, şimdi bu partiyi büyütmek için kimseden izin almayacağız. Kimse kendini CHP’nin üstünde görmesin. Bu parti halkın partisidir. Sahibi de üyelerimizdir. CHP Konak İlçe Başkanlığı kimsenin tapulu malı değildir ve herkese kucak açmalıdır.

İlk defa buradan açıklıyorum. Çünkü; bu konuda çok dolduk ve bu güne kadar sustuk aldığımız parti kültürü gereği sustuk. Biz başından beri diyoruz omuz omuza olalım diye. CHP Konak’ın yaptığı bütün çalışmalara katkı sunmaya çalışıyoruz. İlçe yönetiminin bütün iyi çalışmalarını desteklemek isteriz. Fakat bize burada bir dayatma yaptılar. Hangi üye olmak isteyen birine böyle bir evrak imzalatmaya çalıştınız? Daha sonra İl Başkanımız Deniz Yücel ile görüştük. Kendisi bize rozetimizi taktı. Konak CHP’de de evrak işlerini hallettik. Ben sade bir üye olarak partime katkı sunmak için istiyorum" dedi.

ŞAKİR BAŞAK'A OY VERENLERİN NE GÜNAHI VAR

CHPli Kalkanlı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Sayın Çağrı Gruşçu’nun İzmir Kent Konseyi dönemini hepimiz biliyoruz. O dönemde ki yaptıkları ortadayken, şimdi aynı yöntemi tekrar etmek hatadan ders çıkarmamaktır. Küçük olsun benim olsun mantığını reddediyoruz.

Daha sonra ise Şakir Başak Başkanın istifasının ardından yönetimden Çağrı Gruşçu ilçe başkanı oldu. Burada Şakir Başkan’a oy verenlerin ne suçu günahı var? Sonraki seçimde ise Başkan Abdül Batur Çağrı Bey’e destek verdi. Ben bu durumu etik bulmuyorum.”

TEMAYA 500 FİDAN BAĞIŞI

Ülkede çıkan yangınlara da değinen Kalkanlı, "Resim gazetede yazana göre Somali’ye yardım parası yolladık 30 Milyon Dolar hem de hibe sayılacak şekilde. Gelgelelim 4 Milyon Dolarımız yok bakıma alınacak uçaklar için. Yazıklar olsun… Bizim vatandaşımız bu kadar kıymetsiz mi! Hemşerim sen ilk önce evinin önünü bi süpür, başkaları için günü gelince yapılacak yardımlar geri kalmaz. Biz elimizden geldiği kadar bir şeyler yaptık. Tema Vakfı’na fidan bağışladık. Ama bizim derdimiz başkalarının da bir şeyler bağışlaması. Her sene yaşanan olay bu. Fakat hiçbir hazırlık yapılmadığı da ortada.İnsanların canı yanıyor fakat kimse buralarda yok. Ben buradan bir kere daha Bolu Belediye Başkanını alkışlıyorum. Tunç Soyer Başkanımızı alkışlıyorum. İtfaiye ekiplerimizi alkışlıyorum. Fidan bağışımızı da TEMA’ya yaptık. Çünkü güvenilir bir kurum. İnsanlarda o güveni bırakmadılar ki? Bakanlığa katkıda bulunalım" diye konuştu.

DEVLETİN SADECE ADI VAR

Coşkun Kalkanlı, hükümeti eleştiri bombardımanına tutarak, yaşanan ekonomik sıkıntılara da değindi. Kalkanlı, “Dün Cumhurbaşkanı enflasyonun Ağustos’ta düşeceğini söyledi. Sanırım TÜİK’e yada merkez bankasına mesaj verdi. Fakat mutfağın enflasyonu çok farklı. Esnafa 500 ile 1000 TL arasında destek verildi. Acaba iş yerlerinin kirasından haberleri var mı? Devlet var ama maalesef adı var. İnsanlara faydalı olabilecek bir yapı yok maalesef" ifadelerini kullandı.

HATALARI İYİ TESPİT ETTİK

CHP’li Coşkun Kalkanlı Konak Hareketi’nin büyüdüğünü dile getirerek "Siyasetin içinde bir fiil aslında olduk. Bu zamanlarda çok değerli dostlar edindik. Bu süreç içerisinde az oy alınan yerlerle ilgili çalışmalar yaptık. Ve ardından neden sorusunu sorduk. Siyaseten yapılan hataları iyi tespit ettik. Bizim çıkış noktamızda bu gördüğümüz eksikleri kapatmaktı. Konak Hareketi olarak yakında tüzel kişiliğe de sahip olacağız. Hareketimiz büyük bir etkinliğe ulaşmış durumda. Konak Hareketi daha güzel yerlere gelecek. Çünkü yoğun bir çalışma temposu içindeyiz ve Her Şey Değişim İçin demeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

content-kalkanli-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum