Coşkun Kalkanlı'dan 19 Mayıs mesajı

Coşkun Kalkanlı'dan 19 Mayıs mesajı

Konak Hareketi Lideri  Coşkun Kalkanlı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.  

İzmir'de 19 Mayıs'ın her daim coşkuyla karşılandığını ve kutlandığının altını çizen Kalkanlı, "İzmir, o kadar özel bir ildir ki; Kurtuluş Savaşı'nda hem ilk kurşunun atıldığı, hem de  son kurşunun atıldığı, kuruluşun ve kurtuluşun yaşandığı bir yerdir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak gençlere hediye edilmiştir" dedi. 

Kalkanlı,  mesajında gençlerin ülke için önemine değindi. CHP'li Kalkanlı, "Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüş ve bugünü “gençliğe' armağan etmiştir.   Biliyordu ki, o gün iktidar sahibi olanların bazıları, tıpkı bugün olduğu gibi, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içindeydiler. O günlerde tüm imkansızlıklara rağmen bu topraklar kan ve ateşle yoğruldu. Bugün bu topraklarda özgür ve eşit bireyler olarak yaşayabiliyorsak, bu topraklarda hiçbir ülkenin boyunduruğu altında kalmadan yaşayabiliyorsak bunu Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz.  Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diye konuştu. 

kalkanli-fuar-(5)-001.jpg

SİYASETTE DE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN... 

Coşkun Kalkanlı, konuyu liderliğini yaptığı Konak Hareketi'ne getirerek, "Ülkemizde tüm Cumhuriyet kazanımları ve gençlerimizin istikballeri büyük bir tehdit altında.  Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, fikri olarak gençliği, fikirde yeniliği ifade etmiştir. 'Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir' sözüyle bunun öneminin altını çizmiş, bizlere de örnek olmuştur. Konak Hareketi'nin de genç ve dinamik bir ekibi olduğunu ve gençlerin bizim için nedenli önemli olduğunu artık anlatmamıza gerek yok diye düşünüyorum.   Gençlere güvenin. Y kuşağı Z kuşağına güvenin. Kendimizi onlara göre değiştirmeliyiz. Biz  adım attığımız yollarda derin izler bırakmalıyız ki, bu içleri bu gençler takip etsin. Gençlerden korkmayın. Benim birinci hedefim gençler. Gençlerin önünün açılması lazım. Son seçim sürecinde intiharın eşiğine gelen çocuklar biliyorum ben" ifadelerini kullandı.

19 MAYISLAR BİZİM... 

"Bazıları bu önemli gün ve tarihleden o kadar rahatsız ki; bu milleti 102  yıldır birleştiren 19 Mayıs'ı bile bugün gündemden düşürme girişimleri yıllardan beri  sürmektedir.  19 Mayıslar bizimdir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan, kurtuluş ve bağımsızlık sevdasıyla mücadele etmek, onları mağlup etmek boynumuzun borcudur" diyen Kalkanlı, "İzmirliler, Mustafa Kemal Atatürk'e onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize her daim minnet ve şükran duygularını sunuyorlar. Ne kadar kara bulutlar ülkemizin üzerini sarsa da ulusumuzun gücünü, gençlerimize çocuklarımıza, gelecek kuşaklara aktarma görevimizin olduğunu biliyoruz. Bağımsızlık ateşinin hatırlandığı, göğsümüzü kabartan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, tüm ulusumuza kutlu olsun..." dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.