Coşkun Kalkanlı'dan 'soykırım' açıklaması 

Coşkun Kalkanlı'dan 'soykırım' açıklaması 

Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıdığını açıklamasının ardından konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Kalkanlı, "Yüzleşmek  er yada geç yüzleşmek. 6-7 Eylül olayları gibi kötü sicilimizle yüzleşmek . Ben varım ya sen ; senden özür diliyorum" dedi. 

whatsapp-image-2021-04-25-at-11.53.46-001.jpeg

"TARİHİMİZLE YÜZLEŞECEĞİZ"

Kalkanlı, "1909 yılları başında şeriat yanlıların çıkardığı ayaklanma ile başlayan ve Adana Katliamı olarak tarihte yerini alacak olan kırımda 20 bin Ermeni öldürüldü. Ne istediler, azınlıklara haklar sağlanmasını? Dün Alevi kardeşimizin ve Kürt Halkının isteğinden ne kadar farklı? Efendiler, geçmiş her daim tekerrürden ibarettir. Dün Ermeni , bugün Alevi, Kürt   hepsi bizim gerçeğimizdir.  6-7 Eylül olayları hala kanayan bir yara ve hala sıcak bu ülkede...  Rum - Ermeni kardeşlerimiz bizim onurumuz unutmadık, unutmaya niyetimiz yok birileri çıkıp bunu haykırmalı...  Bizler tarihimizle yüzleşeceğiz. Kaçmayacağız. Bizler bir araya gelmeyi beceremeyen bir milletiz" dedi.  

e76926ba-7cdf-4f35-9d43-a95ae0bcbbf1-001.jpg

"ÖZÜR DİLİYORUM"

"1914 ve 1918 yılları arasında evinden sürülen göçe zorlanan ve öldürülen Ermeni vatandaşlarımızdan geçmişim adına özür diliyorum" diyen Kalkanlı, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu gerçeği hayrıkıyorum. Alevi halkına ve kürt halkına yapılan, yakın geçmişte boşaltılan mezralar, köyler gibi  yurtlarından edilen Ermeni kardeşlerimi onurlandırıyor ve af diliyorum.  24 Nisan; Ermeni tebaaya yönelik sistematik olarak gerçekleşen katliam ve zorunlu göçlerin bizi bugünlere getirip; gerçekleri şimdi her gün bir anne, baba kardeş, çocuk gibi yüzümüze haykırması.... Yüzleşmek er yada geç yüzleşmek. 6-7 Eylül olayları gibi kötü sicilimizle yüzleşmek . Ben varım ya sen ; senden özür diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum