Coşkun Sabah’ın o sözlerine tepki! CHP’li meclis üyesi dava açtı!

Coşkun Sabah’ın o sözlerine tepki! CHP’li meclis üyesi dava açtı!

Sabah'ın bir röportaj sırasında sarf ettiği sözlere İzmir’den tepkiler gelmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi Taner Kazanoğlu, Coşkun Sabah’ın sarf ettiği  “Ben bir kez Diyarbakırlıyım. Batılılara da saygı duyuyorum. İzmirli, Aydınlı, Manisalı bunun üstünde düşünmeyebilir ama bir Urfalı, Diyarbakırlı bunun üstüne düşer. İnsanlar gelenek görenekleriyle yaşarlar. Olur mu öyle şey? Bize ters bu" sözlerine tepki göstererek dava açtı. 

NAMUSLU OLMAMAKLA İTHAM ETMİŞTİR

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı’na suç duyurusunda bulunan Kazanoğlu, “Şüpheli, söz konusu beyanları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ırkçılık hatta bölücülüğe varan bir ayrım yaparak, kendisinin gelenek ve göreneklerini olduğunu beyan ettikten sonra İzmir, Aydın, Manisa illerimizin ismini özellikle belirtip, bu illerde yaşayan vatandaşları açık açık ‘namuslu’ olmamakla itham etmiştir” dedi.

12657369_10153550569548541_1168160927125101582_o_1.jpg

BU PERVASIZ SÖZLER KAMU VİCDANINI YARALAMIŞTIR

CHP’li Kazanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Şüphelinin bu eylemi çok açık şekilde ülkenin huzur ve sükûnu ile kamu barışını bozmayı hedef alan topluma kin ve nifak sokmayı amaçlayan söylemlerdir. Şüpheli manipülatif bir dil kullanarak, soyut saygısızlığın ötesinde kin ve nefret duyguları ile düşmanca sözler sarf ederek kasıtlı olarak halkın bir kesimini hedef göstermiş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir.  Bilindiği üzere; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun maddi unsuru, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak veya halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılamaktır.  Şüphelinin bu sözleri o denli tehlikelidir ki; bu ifadelerde yer alan  ‘tahrik’ unsuru halkın bir kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesini sağlamaya veya bu tür tavırları pekiştirmeye de son derece elverişlidir.  Şüphelinin söz konusu röportajı sırasında kullandığı kamu barışını zedeleyen bu pervasız dil ve suç teşkil eden ifadeleri kamu vicdanını yaralamış ve kamuoyunda da  büyük tepki görmüştür. Kaldı ki, tüm bu suçlar; sadece İzmir, Manisa, Aydın halkına karşı değil; tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve özellikle kadınlara karşı işlenmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.