Council Cell dizisinde Türk oyuncu

Council Cell dizisinde Türk oyuncu

Council Cell adlı Amerikan dizisinde Türk oyuncu Hakan Yıldız'da oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Ön yargılardan ve ayrımcılıktan sıyrılıp, iyi bir insan olmaya çalışan bir çocuğun yaşadıklarını konu eden ve 2015 yılında dünyanın en ünlü film festivallerinden sayılan İtalya´daki 45. Giffoni Film Festivali de dahil çok sayıda önemli film festivaline katılan “Hurşit”in başarılı oyuncusu Hakan YILDIZ, bir süredir Amerika’da oyunculuk serüvenini sürdürüyor. Çekimleri yakında başlayacak Council Cell adlı dizide rol alacak olan YILDIZ, yeni projeleri ve Amerika’da oyuncu olarak yaşadıkları hakkında bilgi verdi.


Bağımsız sinemamızın önemli örneklerinden olan ve hoşgörü, din, iyilik gibi kavramlara vurgu yapan “Hurşit”in yetenekli oyuncusu Hakan YILDIZ, oyunculuk kariyerine bir süredir Amerika’da devam ediyor. Ödüllü yönetmen Tony E. Valenzuela’nın   2017 yapımı komedi filmi The F*** Happened’da bir dansçıyı, yine 2017 yapımı olan ve  yönetmenliğini Richard Lowry’in yaptığı bağımsız aksiyon filmi High Alert’da sivil ajan Marco’yu canlandıran Hakan YILDIZ, Amerika ‘da ünlü bir grubun konser hikayesinin konu edildiği Guitar teen - Be inspired adlı reklam filminde de rol aldı.


Çekimleri yakında Amerika’da başlayacak Council Cell adlı televizyon dizisinde bir Türk Çevirmeni canlandıracak olan Hakan YILDIZ’dan dizi hakkında bilgi ve Amerika’da oyunculuk yapmak isteyenlere önerilerini aldık.


Amerikan Dizisinde Türk Çevirmen Rolü
 

Yakında Amerika’da yayınlanacak olan Council Cell’adlı 18.ve 19. yüzyıllarda geçen bir hikâyenin günümüze uyarlanarak anlatılacağı bir dizide Türk Çevirmeni oynayacağım. Hikaye, Amerika’da birkaç yerde geçiyor, Avrupa’da ise İtalya, Danimarka, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Türkiye’de geçiyor. Dizide çok sayıda ünlü oyuncu yer alıyor. 

“Kesinlikle ajansa bağlı çalışmalısınız.”

Amerika’da oyunculuk yapmak aslında nerede olduğunuza göre değişebiliyor. Mesela eğer New York’ ta iseniz genellikle tiyatro oyunlarında ve bağımsız filmlerde rol alabilirsiniz. Hollywood ise oyuncular için tam bir cennettir,  tabii rakipleriniz de bir o kadar fazladır.


Amerika’da oyucular “bağımsız ve sendikaya bağlı çalışan oyuncular” olarak ikiye ayrılıyor. Eğer profesyonel olarak oyunculuk yapmak istiyorsanız kesinlikle ajansa bağlı çalışmalı ve sendikaya üye olmalısınız. Sosyal haklarınız bu şekilde güvende oluyor. Hollywood ‘ta aslında bir oyuncuya menajer, ajans, basın danışmanı ve avukat eşlik eder. Eğer Hollywood ta oyunculuk yapma hayaliniz varsa Amerika’da yaşamak zorundasınız olmak zorundasınız, yoksa ajanslar oyuncularla çalışmak istemiyor.    
 

Her Oyuncunun Asistanı Var
 

Sete girdiğinizde sizi profesyonel bir ekip karşılar, rolünüz küçük de olsa büyük de, projenin yapımcısı sizinle çay, kahve içer, sohbet eder ve sizlerin orda bulunmanızın onlar için çok değerli olduğunu mutlaka söyler. Çekim bitene kadar bir kaç kez teşekkür ederek de bunu ifade ederler. Çekim günü 8 saat çalışırlar. 10 saate kadar uzarsa bu iki saat için de iki kat ödeme alırsınız. Okuma provaları, kostüm provaları gibi ön çalışmalar yapılır. Sizinle ilgilen bir asistan olur ve o  koordinasyonu sağlar. Her günün çekim planı size önceden gönderilir, bu planda  dakikalar bile önemlidir. 


İngilizcenizin çok iyi olması şart. Sadece iletişim kurmak için değil; senaryoyu çok iyi kavramak, set diline hakim olmak için de bu şart. 
 

“Türkiye’de de çok güzel işlere imza atılıyor”
 

Türkiye’de çalışma koşulları daha ağır. En az 10 saat çalışıyorsunuz ki bu dizi sektöründe hem oyuncuları hem ekibi çok zorluyor. Film çekimlerinde de aynı şey söz konusu fakat en azından genelde 20-25 gün içerisinde çekimler bitiyor. Dizilerin her bölümünün ortalama 2 saat olması herkesin işini iki kat daha zorlaştırıyor. Latin Amerika dizilerinin her bölümü belki bu kadar uzun sürüyordur, başka bir örnek göremiyorum. 


Türkiye’de yer aldığım çoğu projede çok iyi ekip arkadaşlarım olmuştu. Bu konuda şanslıydım sanırım. Herkes yeterince tecrübeli ve işine odaklanmış, her biri çalışkan insanlardı. Halen sinemada ve televizyonda çok güzel işlere imza atmaya devam ediyorlar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.