“Çözüm masası” Çiğli'de

“Çözüm masası” Çiğli'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, bu kez Çiğli'deki 26 muhtarla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla başlattığı muhtarlar buluşmasının bu haftaki durağı Çiğli ilçesi oldu. Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan'ın yanı sıra Büyükşehir, İZSU ve ESHOT'un ilgili daire başkanlarının da yer aldığı buluşmaya ilçedeki 26 mahallenin muhtarları katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da ev sahibi olarak muhtar-bürokrat buluşmasına eşlik etti.
Çiğli sınırları içindeki Ahmet Efendi, Ahmet Taner Kışlalı, Ataşehir, Atatürk, Aydınlıkevler, Balatçık, Cumhuriyet, Çağdaş, Egekent, Esentepe, Evka-2, Evka-5, Evka-6, Güzeltepe, Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İnönü, İzkent, Kaklıç, Köyiçi, Küçükçiğli, Maltepe, Sasalı Merkez, Şirintepe, Uğur Mumcu, Yakakent ve Yeni Mahalle muhtarları tek tek söz alarak sorunlarını ve beklentilerini aktardı. 
 
Eksikler tamamlanıyor
Muhtarları dinleyerek taleplerini not eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe, en acil olandan başlayarak tüm sorunları hızlı bir şekilde çözüme ulaştıracaklarını söyledi. Gökçe, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri yaklaşık 1 milyar TL'lik asfalt ihalesinin sistematik itirazlar nedeniyle uzun süre tamamlanamadığını, bu durumun da iş takviminde gecikmelere neden olduğunu belirterek, "Kent genelinde olduğu gibi Çiğli'de de görülen asfalt eksikliğini en hızlı şekilde tamamlayacağız. Şu anda ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Yıl sonu itibariyle açığı kapatacağız" dedi. Altyapı sorunu yaşanan tüm mahallelerde İZSU Genel Müdürlüğü'nün çalışma başlatarak hazırlanan projeleri hayata geçireceğini dile getiren Genel Sekreter Vekili Gökçe, K arşıyaka tramvayının Çiğli'ye uzatılmasıyla birlikte iki ilçenin birbirine bağlanacağını ve böylece ilçedeki ulaşım sorununun çözümüne önemli katkı sağlanacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.