“CUBA VIBRA” GÖSTERİSİ İLE 15.ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ'NDE!

“CUBA VIBRA” GÖSTERİSİ İLE 15.ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ'NDE!

Henüz çocukken kendi dans topluluğunu kurmanın ve onu dünya sahnelerine taşımanın hayalini kuran Lizt Alfonso'nun 23 yaşında hayata geçirdiği “Lizt Alfonso Dance Cuba” bugün dünyanın en seçkin dans ve müzik topluluklarından biri haline geldi.

Azmi, sadeliği ve dans stillerini özgün bir şekilde harmanlamasıyla tanınan Lizt Alfonso, özgün koreografileriyle aralarında Küba Ulusal Kültür Nişanı, 2008 Dora Birincilik ödülü, 2006 ve 2008 yıllarında Küba Ulusal Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Birincilik ödülü ve 2001 New York’un Kübalı Sanatçıları Vakfı Ödülü’nün bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü.Sahnelenen tüm gösterilerin yaratıcısı, koreografı ve direktörü olan Alfonso'nun başarıları topluluğu Broadway'de sahne alan ilk Kübalı dans grubu yaptı. ABD, Kanada, lspanya, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Mısır, Katar, Güney Afrika, Çin, Hollanda, Belçika, Meksika, Kolombiya ve pek çok ülkede danslarıyla seyircileri sayısız kere büyüleyen ve eleştirmenler tarafından yoğun övqü alan “Lizt Alfonso Dance Cuba” büyük ses getiren gösterileri “Cuba Vibra”nın renqarenk Küba müziği tınıları ve cha-cha, mambo, rumba, conga, bolero ritimleriyle dolu danslarıyla 28 – 29 Temmuz’da 15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Bodrum’da dans severlere muhteşem bir gece yaşatacak. 28 – 29 TEMMUZ 2017 – 21.45- BODRUM KALESİ Full Image

LİZT ALFONSO Hakkında

Lizt Alfonso 4 yaşında küçük bir kızken ilk bale derslerini almaya başladıktan sonra kendi dans topluluğunu kurmayı ve dünya sahnelerine taşımayı hayal ediyordu. 23 yaşında bu hayali gerçekleşen sanatçı 1991 yılında Lizt Alfonso Dance Cuba’yı kurdu. Topluluk dans ve müzikal dünyasında farklı türleri harmanlayan masalsı anlatımıyla dünyanın en prestijli dans topluluklarından biri haline geldi. 

Lizt Alfonso Dance Cuba karakteristik Küba kültürünü çeşitli dans ritm ve renklerle ifade eden, günümüzde dünyanın en önemli popüler dans topluluklarından biri.  İspanyol ve Afro küba ritimleriyle Flamenko, bale ve modern dansı bir araya getiren topluluğun ayrıca orijinal soundtrackler besteleyen ve şovlarında da eşlik eden kendi müzik topluluğu da bulunuyor. Her yıl çocuk /genç bale alanında binlerce öğrenci mezun eden ve Küba Ulusal Sanat Okulu Dans Akademisi tarafından da tanınan kendine ait bir dans okulu da bulunmakta.Koreograf ve yönetmen Lizt Alfonso’nun öncülünde 2003 yılında New York’da New Victory Theater da sergiledikleri performansların ardından topluluk 5 kıtada Amerika, Kanada, İspanya, Mısır, Katar, Almanya, Hollanda ve daha birçok ülkede yüzlerce sahnede gösteriler sundu ve Vail Uluslararası Dans Festivali, Christchurch Sanat Festivali, The Fall for Dance, Uluslararası Gitar Festivali gibi birçok prestijli festivalde de yer aldı.Topluluk 2007 yılından itibaren Dans Müzikalleri de hazırlamaya başladı ve Toronto Royal Alexandra sahnesinde Mirvish prodüksyonuyla “ Vida”  ve Hamburg’da Schmid Tivoli prodüksiyonuyla “ Amigas” gösterilerini sahneledi.Sadeliği ve dans stillerini özgün bir şekilde harmanlamasıyla tanınan Lizt Alfonso, özgün koreografileriyle aralarında Küba Ulusal Kültür Nişanı, 2008 Dora Birincilik ödülü, 2006 ve 2008 yıllarında Küba Ulusal Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Birincilik ödülü ve 2001 New York’un Kübalı Sanatçıları Vakfı Ödülü’nün bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü. Artistik ve profesyonel yaklaşımıyla topluluk youtube da milyonlarca kez izlenen Grammy ödüllü  Enrique Iglesias’ın “Bailando” klibinde de yer aldı.2017’deki Latido gösterisiyle izleyicilerle buluşan Lizt Alfonso, flamenko, bale, çağdaş dans, folklor ve farklı halk oyunları gibi unsurların birleştirilmesi yoluyla Yaşam ve ölüm arasındaki kontrastı anlatıyor.Lizt Alfonso Dance Cuba “Cuba Vibra” şovuyla mambo, rumba, conga, bolero, cha cha cha türlerindeki zengin dansları ve insanların kalbine dokunan ritimleriyle 50’lilerden günümüze görsel bir şölen sunuyor. Lizt Alfonso Dance Cuba, Cuba Vibra ile 15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında 28 – 29 Temmuz’da Bodrum’da dansseverlerle buluşacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.