Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası, Şırnak’ta

Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası, Şırnak’ta

Şırnak, 20-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonu’nun destek ve koordinasyonu, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi’nin katkılarıyla Şırnak, 20-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.  Şırnak'ta düzenlenecek ilk tenis turnuvası olma özelliği taşıyan Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası, Şırnak Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü’nde kızlarda ve erkeklerde toplamda 140 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan: “Tenis sporuna gönül veren bütün sporseverleri Şırnak ilimize davet ediyorum”

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan geçmişten günümüze terör nedeniyle büyük zorluklar, sıkıntılar yaşamış olan Şırnak ilinin, devletin güvenlik güçleri başta olmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşlarıyla ortaya koymuş olduğu kararlı mücadeleler ve yaptığı yatırımlarla artık güven ve huzur şehri haline geldiğine dikkat çekerek, “Her alanda başarılı faaliyetler gerçekleştirme hedefi bulunan Şırnak ilimizin spor şehri olmak da hedefleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin en genç iki ilinden biri olan Şırnak'ta spor tesislerinin ve sportif faaliyetlerin artığına değinen Pehlivan şunları kaydetti: “Diğer bütün yatırım alanlarında olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimizde spor altyapısının geliştirilmesi hususundaki yatırımları artarak devam etmektedir. Her alanda olduğu gibi Şırnak, sporda da başaracağım demektedir. İlimizde bir ilk niteliği taşıyan, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himaye ve destekleri, Şırnak Valiliğimizin Türkiye Tenis Federasyonu ile iş birliği ve koordinasyonu, Belediyemiz, Üniversitemiz ve ilgili kuruluşlarımızın katkılarıyla organize edeceğimiz Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası 20-23 Mayıs 2021 tarihlerinde ilimizde gerçekleşecektir. Bundan böyle Cudi ve ilimizin tamamı inşallah böyle güzel etkinliklerle anılacaktır. Tenis sporuna gönül veren bütün sporseverleri Şırnak ilimize davet ediyorum. Kendilerini, Şırnaklı hemşehrilerimizin misafirperverliğiyle ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyacağımızı belirtiyor, Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvasında buluşalım diyorum.”

cudi-cup.jpg

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Şırnak teniste de başaracağım diyor”

Tenisin ülkenin her noktasına yayılması konusunda Federasyonun yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Şırnak ilimizde, Cudi Dağı’nın yanıbaşında Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'nda buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bize göstermiş olduğu hedefler ve yerel yönetimlerimizin büyük destekleriyle, yetenekleri doğrultusunda her gencimizin, her 

sporu yapabileceği inancıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi. Anadolu’nun en uç noktasındaki Şırnak ilinin ilk kez bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak olduğuna değinen Durmuş, “Cudi Cup’a katılım oldukça yoğun. Bu ilgi bizleri çalışmalarımız konusunda son derece şevklendiriyor. Huzurun sağlandığı Şırnak ilimiz tenis sporunda da başaracağım diyor. Şırnak ilimizde Cudi Cup ile başlayan turnuvalarımız ise yaz boyunca Van Cup, Ağrı Dağı Cup, Göbeklitepe Cup ve Iğdır Kayısı Cup ile devam edecek. Gençlerimizin kişisel, ruhsal, bedensel gelişimlerini destekleyen tenis sporunu Türkiye’nin her noktasında sporcularımızla buluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.