İnşaat sektörü açıklama bekliyor

İnşaat sektörü açıklama bekliyor

Döviz kurlarındaki hareketliliğin sektörü çaresiz bıraktığını belirten İzmir İnşaat Malzemecileri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, "Piyasada güvenilirlik kalmadı. Sevkiyatı durduran firmalar var" dedi.

Gazbeton ve seramik yapıştırma harcı ürün grubunun sevkiyatı durdurduğunu ifade eden İzmir İnşaat Malzemecileri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, “Firmalar eski döviz kurundan olan hammaddeyi tüketmek için uğraşıyor. Bunun nedeni piyasaya olan güvensizlik. Bu durumda sektörün iş üretmesi mümkün olmayacak. Hükümet yetkililerinin bu konuda, piyasada ne olduğunu anlatması gerek” dedi.

oda-baskani-tasdelen-zamlari-yansitmadik-yine-de-satis-yok-1072264.jpg

Malzemenin gerçek maliyetinin çok altında satışlar yaptıklarını ifade eden Taşdelen, “Borçlarımızı ödemek için bunu yapmak durumundayız. Şu anda her şey dursa bile, ancak Mart ayında normale dönebiliriz” sözlerine yer verdi.

Taşdelen, firmaların kendilerine yeni döviz kuru ile ilgili güncellemeleri de sürekli hatırlattıklarını ve fiyatları da buna göre düzenlediklerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.