Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingde konuştu. İzmirlilere seslenen Erdoğan, “31 Mart akşamı İzmir başka bir güzel olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. Mitinge katılım yoğun olurken Erdoğan, yerel seçime dönük önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili İzmirliler, değerli gençler sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Milli mücadelenin zafer şehri. Ege'nin incisi İzmir'de sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, “20 gün durmak yok. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Bir asır önce düşmandan kurtuldu ancak hizmet fukaralarından kurtulamadı. Türkiye zenginleşirken bu şehir yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı. Sizleri Meclis’te ve belediyelerde temsil etsin diye yetki verdiğiniz kişiler soruyorum ne yaptı? Terör örgütleri ile gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgası yaptılar. Atatürk maskesi takıp yattılar. CHP’nin demlendiği müttefikleri ile ilişkisinde şeffaflık var mı? Yok. Sırf bize kaybettirsin diye ortaya sürdükleri partilere ne vaat ettiklerinden haberdar mısınız? CHP Genel Başkanının varlığı yokluğu belli değil. Gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor” dedi.

1-002.jpg

ÖZGÜR EFENDİ TÜRK FİLMİNDEKİ MAZLUM KARAKTERİNE DÖNDÜ

Erdoğan şöyle konuştu: “CHP'nin başında güya bir genel başkan var. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Fikrimizi kendisine verip zayi etmek istemiyoruz. Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor. Bay Kemal’in ahı tutmaya başladı demek. Bir de İstanbul’da ‘tutmayın küçük enişteyi’ karakteri var. İstanbul'da herhangi bir icraatı olmayan yarım mesai yapan biri var. Ülke bunların eline kalsa facia olur. Kent uzlaşısı altında gizli saklı ilişkiler sürdürmeye devam ediyorlar. İzmir’de yaptıkları bir hizmet var mı? Şu körfezin hali nedir? CHP Genel Başkanının kimi adayların üsluplarını sizler de takip ediyorsunuz. Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar” dedi.

100 BİN KİŞİ KATILDI

Erdoğan, “Bizde kibir olmaz, eser olur çalışma olur. Hata yapmışsak düzeltme olur, biz kendimize işte bu kadar güveniyoruz. Bugün burada sizlerin karşısına tek bir amaçla çıktık. Gündoğdu Meydanı bizi yanıltmadı. Emniyetten katılımı istedim. 100 bin kişi var” dedi.

aa-picture-20240310-33947989.jpg

İZMİR’İN KAYIP YILLARINI TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ

31 Mart’ta bu müjdeyi yaşayacaklarını söyleyen Erdoğan, “Yatırım eksiklerini tamamlayarak kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz. Belediyecilik bizim işimiz. 21 yıldır tek başımıza iktidarız, başka niyetimiz olsa ortaya çıkardı. Kimsenin hayat biçimi ile derdimiz olmadığını akıl ve vidan sahibi herkes görmüştür. Kazananın İzmir olmasını diliyoruz. Muhalefet İzmir'e yatırım yapmadı” dedi.

İZMİR’E 449 MİLYAR YATIRIM

Projeleriyle konuştuklarını vurgulayan Erdoğan, “İzmir’e 449 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. Bu muhalefet ne yaptı. 11 bin 820 adet derslik inşa ettik. 4 yeni üniversite kurduk. 26 bin 431 kişi kapasiteli yurt binalarını açtık. İzmir Belediyesi acaba kaç yurt yaptı? 115 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda 17 milyar lira tutarında yardım sağladık. Toplam 4 bin 670 yataklı 129 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ ile 21 bin konutu tamamladık. Biz İzmir'i CHP zihniyetine bırakmayacağız. Merkezi yönetim olarak yapacağız. İzmir'de 5 baraj daha yapmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

CENGİZ KURTOĞLU İLE BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı başkan adaylarını kürsüye davet etti. Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu ile birlikte ‘duyanlara duymayanlara’ şarkısını söyledi.

HAMZA DAĞ, İZMİR’İN EVLADI

28. Dönem TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 27. Başbakanı Binali Yıldırım, “Hamza Dağ’ı bilirsiniz. Partimizin kuruluşundan beri İzmir’de görev aldı. O İzmir’in evladı, sizin evladınız. 31 Mart’ta Hamza Dağ ile gönül belediyeciliğine hazır mısınız? İzmir’de değişimi yapmaya var mısınız? İzmir artık değişimi hak ediyor. Ben sizden bir söz almak istiyorum. Artık İzmir’de bu iş bilmezlerin devrini kapatmaya hazır mıyız? İzmir Büyükşehir’de Hamza Dağ, ilçelerde Cumhur İttifakı adayları ile yürümeye hazır mısınız? Allah yar ve yardımcınız olsun. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni dönemde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal belediyecilikte neler başarabileceğimizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Bunun örnekleri diğer şehirlerimizde mevcut, size güveniyoruz. İnşallah 31 Mart’ta İzmir’i gönül belediyeciliği ile gerçek belediyecilikle buluşturuyoruz” dedi.

4-002.jpg

İZMİR’İMİZE MAHÇUP OLMADIK

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir’de yeni bir hikayenin başlayacağını, meselenin özünün ‘Yaptım oldu’ demek yerine, ‘Daha iyisini yapmalıyım’ diyerek daima yola revan olmak olduğunu aktardı. “Biz, şehrinin, insanımızın derdiyle dertlenenleriz. İnanıyoruz ki derdi olan derman arar. Bizim dermanımız, Eşsiz İzmir’imizin layık olduğu hizmetlere kavuşabilmesidir” diyen Dağ, “30 Ekim 2020’de acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz İzmir Depremi’ni yaşadık. İlk andan itibaren hemşehrilerimizin yanında olduk. Hak sahiplerine TOKİ’den evlerini teslim ettik. Çok şükür ki İzmir’imize mahcup olmadık. Bayraklı Şehir Hastane’mizi açtık. Yalnızca şehrimize değil, tüm bölgeye hizmet eden sağlık sistemimizi güçlendirdik. Sabuncubeli Tüneli ile Manisa-İzmir arasının daha güvenli, tasarruflu ve hızlı bir şekilde gidilebilmesini sağladık. İzmir-İstanbul Otoyolu’nu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Tarım, sanayi, turizm, ulaşım, eğitim başta olmak üzere her alanda ülkemizdeki her bir noktaya hizmet ettiğimiz gibi İzmir’imize de hizmet ettik” dedi.

VİZYONUMUZA GÜVENİYORUZ

İzmir’in artık hizmete ihtiyacı olduğunu ve İzmir’in potansiyelinin farkında olduklarını anlatan Dağ, “Biz İzmirlinin daha yaşanabilir bir İzmir’i hak ettiğine inanıyoruz. Biliyoruz ki; şehrimizin potansiyelini harekete geçirmek, Eşsiz İzmir vizyonuyla mümkündür. İnanıyoruz ki; İzmir’imizin kronik sorunlarının çözüleceği günler, gerçek belediyecilik ile yakındır. ‘Eşsiz İzmir Vizyonu’ çerçevesinde projelerimizi açıkladık. O günden itibaren de İzmir’imizin dört bir yanında ortaya koyduğumuz vizyonu anlatıyoruz. Bu vizyon, İzmir’in marka değerini artıracak, İzmir’e kazandıracak, İzmir’e nefes aldıracak bir vizyondur. Daha güzel yaşanabilecek bir İzmir hayalimiz var. Ulaşımda, çevre ve şehircilikte, kentsel dönüşümde, altyapıda, gençlikte, eğitimde, 31 Mart’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Kendimize, vizyonumuza güveniyoruz. Sizlere güveniyoruz” diye konuştu.

YANLIZCA DAĞLARI DEĞİL, SOKAKLARI DA ÇİÇEK KOKACAK

İzmir’e Yeni Çevreyolu’nu, Körfez Geçişi’ni, alternatif yolları ve yeni raylı sistem ağlarını kusursuz bir şekilde kente kazandıracaklarının altını çizen Dağ, “Hizmet siyasetimiz, ‘Üzerine toprak dökelim, üstünü örtelim’ denen Haliç’i tertemiz eden, denizleri ve plajları dünyanın gıpta ettiği bir seviyeye taşımıştır. Bu azim ve kararlılık, bizlerde Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonu ile Körfez’i; tertemiz, masmavi, kokmayan hale hızlıca getireceğiz.

Eser siyasetimiz neticesinde Malatya, Elazığ, Kütahya, Giresun, Van ve daha nice yeri yeniden ihya olmuştur. Bu azimle bizlerde, 150 bin konutun dönüşümünü, 50 bin sosyal konutu yapacağız. Her türlü riske karşı dirençli bir İzmir’i inşa edeceğiz. Çizmememizi giydik, 7 gün 24 saat 365 gün çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki İzmir’in buna ihtiyacı var. Yerli ve milli teknoloji hamlemiz neticesinde kendi uçağını, gemisini, denizaltısını, arabasını yapan bir noktaya geldik. Bu adanmışlık, Alsancak Bilişim Vadisi’yle, Teknoparklarla, yazılım merkezleriyle İzmir’i üretimin ve teknolojinin öncü şehri yapacaktır. Çevreyi ve doğayı önceleyen anlayışımız Türkiye’yi ağaçlandırmada Avrupa birincisi yapmıştır. Bu çevre bilinci, İzmir’e 450 bin metre kare yeşil alan kazandıracak, İzmir’in havasını tertemiz edecektir. İzmir’in artık yalnızca dağları değil, sokakları da çiçek kokacaktır” diye konuştu.

aa-picture-20240310-33947987.jpg

İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ

İzmir’in bereketli topraklarıyla, çalışkan insanlarıyla tarımda şehre yeni bir vizyon kazandıracaklarını ifade eden Dağ, “Gençlerin üniversiteden sonra iş hayatına kolaylıkla atılabildiği bir İzmir’i tesis edeceğiz. Söz veriyoruz, İzmir’imiz için birlikte çalışacak, şehrimizi layık olduğu seviyeye yine birlikte taşıyacağız. Biz İzmir’e verdiğimiz sözü tutmak için durmak, yorulmak bilmeyeceğiz. Şimdi sizlerden de bir söz istiyorum; 31 Mart’tan sonra İzmir’imizde hep birlikte yeni bir hikaye yazacak mıyız? Yılmadan, yorulmadan çalışarak hemşehrilerimizin desteğiyle İzmir’imizi gerçek belediyecilik ile tanıştıracak mıyız? İzmir’in çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, umut dolu bir gelecek inşa etmek için varımızla yoğumuzla çalışacak mıyız? Evet, inanıyoruz. Başaracağız. Çünkü biz İzmir’iz, başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

BİR DÖNEM HAMZA DAĞ’A FIRSAT VERİN

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP’li yerel yönetimlere eleştirilerde bulunarak “Ne olur bu şehri sıkıntılardan, krizlerden, bu beceriksiz yöneticilerden kurtarın. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, şehrimiz için aşk ile çalışmayı sabırsızlıkla bekleyen İzmir Büyükşehir Adayımız Sayın Hamza Dağ’a ve AK Parti’ye bir dönem gelin fırsat verin, destek verin. Tüm 25 senelik tüm sıkıntıları ilk bir sene de bizim belediye başkan adayımız Sayın Hamza Dağ çözecektir" dedi.

İZMİR’İN ŞİFASI HAMZA DAĞ’DIR

AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, “Çok şükür belediyecilikte Türkiye çağ atlamıştır, şimdi güzeller güzeli İzmir'i gerçek belediyecilik ile tanıştırma vakti. İzmir’i ayağa kaldıracak güç bizde var. Çare Cumhur İttifakı adayımız Hamza Dağ'da. İzmir’in şifası Hamza Dağ’dır” diye konuştu.

BUGÜN YİNE İLK KURŞUNU SEN ATIYORSUN İZMİR

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İlklerin şehri İzmir... Bugün yine ilk kurşunu sen atıyorsun. Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem Hamza Dağ diyoruz. 30 ilçede ve tüm Türkiye'de Cumhur İttifakı adaylarına destek verin diyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.