Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Suriyeliler geri dönecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Suriyeliler geri dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da oraya yaşanabilir hale getireceğiz. 3,5 milyon benim ülkemde misafir ettiğimiz Suriyeliler için. Tekrar onları topraklarına geri göndereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 44. Muhtarlar Buluşması’na Adıyaman, Amasya, Aydın, Burdur, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Nevşehir’den gelen muhtarlar katıldı. Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin konuşan Erdoğan, Almanya’da teröristlerin havaalanında Türk yolculara saldırmasından dolayı Almanya’ya tepki gösterdi.

"Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da oraya yaşanabilir hale getireceğiz"
 

Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son birkaç yolda 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir. Bin yıllık komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak bölgeyi tüm terör örgütlerinden arındırmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Sınır güvenliğimiz elbette önemlidir, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine kast eden sınır ötesi tehditler elbette önemlidir. Ama biz Suriye’deki Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizin huzurunu ve geleceğini kendimizinki kadar önemli görüyoruz" diye konuştu.

"Milletimizin ne dediğine bakarak bu operasyonu başlattık" açıklamasında bulunan Erdoğan, birilerinin hemen fitne kazanını kaynatmaya başladığını belirtti. Erdoğan, "Bizim sınır güvenliğimizi sağlama ve Suriye’yi yıllardır ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin geri dönebilecekleri emin bir yer haline getirme gayretlerimizi çarpıtmaya çalışanlar dört bir koldan saldırıyor. Kimi, terör örgütlerine yönelik olduğu gün açık ve net ortadayken bu operasyonu Afrin’deki Kürt kardeşlerimize gibi göstermeye, kimi bizi Suriye’yi işgalle suçlamaya çalışıyor" dedi.


Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgenin teröristlerden arındırıldığını ve 2 bin kilometrekarelik alanda yapılan normalleşme çalışmalarını anlatan Erdoğan, "Afrin’de de aynısı olacak. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da oraya yaşanabilir hale getireceğiz. 3,5 milyon benim ülkemde misafir ettiğimiz Suriyeliler için. Tekrar onları topraklarına geri göndereceğiz. Sürekli olarak çadırda, konteynerlarda herhalde iskan edecek halimiz yok" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.