Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyamanlılardan 'helallik istedi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyamanlılardan 'helallik istedi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk günlerinde 'istedikleri etkinlikte çalışma yürütemedikleri için' helallik istedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 44 binden fazla insan hayatını kaybederken, 100 binin üzerinde insan yaralanmıştı.

Depremin ilk 3 günü arama - kurtarma ekiplerinin yetersiz kalması ve enkaza istenilen düzeyde müdahale edememesi nedeniyle hükümet eleştirilerin hedefi olmuştu.

125783765-gettyimages-1241633225.jpg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Adıyaman'daki konteyner kentteki açıklamasında, ilk kez yetersiz müdahaleyi kabul etti.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle: "Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Hangi destekler verilecek?

Konteyner veya kira yardımı talep eden 70 bin Adıyamanlı kardeşimizden hiçbirinin mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Yem desteğinden telef olan hayvanların yerine yenilerinin teminine kadar her konuda çiftçilerimizin yanındayız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.