Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını özellikle temenni ettiğini dile getirdi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Berlin sürecini yapıcı şekilde destekledik desteklemeye devam ediyoruz. Bu hafta sonu Berlin’de yapılacak zirve ile ilgili olarak bizler de katılma kararlılığımız var. Sayın Putin ile bir ortak açıklama yaptık ve ateşkes başladı. Heyetimiz bugün Moskova’da görüşmelerine devam ediyor.

Yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını temenni ediyorum. İtalya'nın çabalarını önemli görüyoruz. Ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz. Daha önce belirlemiş olduğumuz hedef 30 milyar dolardı. Birlikte 30 milyar hedefine kilitlenmemiz gerekiyor.012'den bu yana yapılamayan hükümetler arası zirve toplantısının, bu sene icra edilmesi konusunda mutabık kaldık  O maçı beraber izlyeceğimizin de kararını aldık. Herhalde güzel bir misafirlik yaparlar.

CONTE'DEN LİBYA AÇIKLAMASI

"Sürekliliği olan bir durum inşa etmeliyiz" diyen İtalya Başbakanı Conte, "Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını, barışçıl sürece girileceğini umut ediyorum" açıklamasını yaptı.

Conte'nin açıklamarından satır başları şöyle;

O bölgenin güvenliği İtalya açısından da çok önemli. Berlin süreci önemli bir fırsat oluşturulacak. İstikrarlı çözüm bulunmazsa ateşkes geçici bir süre olur.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.