Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kiralara zam sınırı devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kiralara zam sınırı devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira zamlarındaki yüzde 25'lik sınırı devam ettireceklerini söyledi.

Konutlarda kiranın yüzde 25'ten fazla zamlanamayacağına dair yasa, Haziran 2022'de yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü grup toplantısında bu sınırlamanın devam edeceğini açıkladı. Erdoğan, "Geçici düzenleme ile yenilenen kira artırım oranını 25 ile sınırlamıştık. Yenilenecek sözleşmeler içinde aynı uygulamayı sürdüreceğiz" dedi.

erdogan-grup-toplantisi-1-mart-2023-udlj-cover.jpg

ANAYASA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanının açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

- Anayasa yapalım ve bu anayasada başörtüsü konusunu masaya yatıralım, bunu çıkaralım. Bak şimdi gene söylüyorum; eğer dürüstseniz, samimi iseniz başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım.

- Kandil'den Pensilvanya'ya kadar terör baronlarının desteğine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri etmedi. Edemezsiniz çünkü onlarla berabersiniz. Uçkuru kaptırmışsınız. Küresel güç odaklarından aferin almak için LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne diğer üyelerimizde böyle bir bela yok. Aramızdaki fark yok. ,

- Baba oğul arasındaki taht mücadelesini bizim için önemi yok. Biri baba biri oğul olmuş bize ne. Su alan gemi dümenine kim gelmiş önemi yoktur. Asıl mesele muhalefetin millete parmak sallamaktan vazgeçmesidir. Asıl mesele ülkenin sorunlarına odaklanmasıdır.

- Asgari ücret komisyon görüşmeleri dün uzlaşma ile gerçekleşti. Asgari ücreti brüt 13 bin 400 liraya, net tutarı 11 bin 400 liraya yükselttik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 107 oranında yükselttik.

- "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedik, ezdirmiyoruz. Asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza yeni sevinç yaşatacağına inandığım asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Büyüyen ekonomiden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı alacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.