Cumhurbaşkanı Erdoğan EFES-2022 Tatbikatı'nı izledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan EFES-2022 Tatbikatı'nı izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir'de gerçekleştireceği EFES-2022 Tatbikatı'nı izlemek için İzmir’e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir'de gerçekleştireceği 20 Mayıs'ta başlayıp 9 Haziran'a kadar devem eden EFES-2022 Tatbikatı'nı izlemek için İzmir’e geldi.

aw640974-04.jpg

Saat 11.00 sularında uçağı Adnan Menderes Havalimanı'na inen Erdoğan, havalimanından doğruca tatbikatın yapıldığı Seferihisar'a gitti. Erdoğan ve Bahçeli tatbikatı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ve diğer ülkelerden seçkin gözlemcilerle takip ediyor.

erdogan-ve-bahceli-izmir-de-h284924-d5340.jpg

37 ÜLKE KATILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, EFES-2022 tatbikatı ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, "Tatbikata 37 ülkeden binden fazla yabancı personel katılacak. Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliği taşıyan EFES-2022 Tatbikatı'na TSK unsurları ile birlikte toplam 10 binden fazla personelin katılması planlanıyor" ifadeleri kullanıldı. Eğitimlere ABD ve İtalyan donanmasına ait savaş gemileri, Libya donanmasına ait deniz unsurları başta olmak üzere pek çok yabancı personel ve silah sistemi de eşlik ediyor.

aw640896-08.jpg

GAZİEMİR'DE İL DANIŞMA KURULU'NA KATILACAK

Erdoğan, tatbikatın ardından partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. Bahçeli’nin ise Efes programının ardından kentten ayrılması bekleniyor. Öte yandan Danışma Kurulu sonrası Erdoğan’ın İzmirli iş insanlarıyla da bir araya geleceği ifade edildi.

aw640896-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.