Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonun boynunu kıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonun boynunu kıracağız"

Açılışa video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyonun boynunu kıracağız" dedi.

Akdeniz sahil yolu üzerindeki bu tünel Antalya’nın batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Erdoğan, “ Böylece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş gibi ilçelerimizin Antalya şehir merkeziyle irtibatı aha hızlı ve güvenli hale gelecektir. Aynı şekilde ülkemizin en önemli sebze yetiştirme merkezlerinden bu bölgemizden yola çıkan ürünler kolayca diğer şehirlerimize ulaşabilecektir. Bu tünel sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesi sayesinde şehirlerin her birinin cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının 5-10 katı hizmetlere kavuştuğuna bildirdi.

"Biz çoktan bitirdik"

Eser ve hizmet siyasetlerinin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırmanın geldiğine değinen Erdoğan, “ Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, oto yollarla, yen inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık. Geçtiğimizi günlerde ilan ettiğimiz ulaştırma ve haberleşme 2053 vizyonu ile tüm bu alanlarda ülkemizi önümüzdeki 30 yılda çıkartacağımız seviyeyi milletimizle paylaştık. Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı geçtiğimi 20 yılın ününü bu alt yapıya borçluyuz. Diğer ülkelerin başlasalar bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik ev gözümüzü daha büyük hedeflere diktik” dedi.

erdogan-h5oh-cover.jpg

"Borazanlık yapıyorlar"

Türkiye’nin, alt yapıları eskiyen, köhneyen yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek çoğu alanda da onları geçecek imkanlara sahip olduklarını kaydeden Erdoğan, “Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle, bugün yaşadığımız sıkıntıların, önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Bu iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerine odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, Allah’ın izniyle önümüzdeki durabilecek hiçbir güç yoktur. Bu hakikatlerin sadece biz değil, rakiplerimizde farkında. Bunun içinde ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla, ülkesinin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle niyeti milletin derdini dile getirmek değil, küresel senayoların borazanlığını yapmaktır” dedi.

"Enflasyonun boynunu kıracağız"

Enerjiden gıdaya, madenlerde teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda fahiş fiyat artışlarının tüm dünyanın ortak sıkıntısı olduğunun altını çizen Erdoğan,” Hatta Türkiye üretim gücü, lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamd olsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Açılışı yapıla her eserin bu doğrultuda atılmış yeni bir adım olarak görüyoruz. Phaselis Tüneli’nin ülkemize ve Antalyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.