Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'yü Balkanlardan atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'yü Balkanlardan atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden değerli dostum Sayın Vucic’in ülkemiz için kritik bir zamanda sergilediği bu cesur duruşu asla unutamayız. FETÖ ihanet çetesini Balkanlardan söküp atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Pazar Başkonsolosluğu'nun açılış törenine video mesaj yöntemiyle katıldı. Yeni Pazar Başkonsolosluğunun Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkonsolosluğumuz sadece vatandaşlarımızın değil, siz Sancaklı kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır. Sancaklı kardeşlerimizi Türkiye ile Sırbistan arasında bir dostluk köprüsü olarak görüyoruz. Aramızdaki güçlü gönül bağının, ikili ilişkilerimiz üzerindeki olumlu etkilerini hep birlikte müşahede ediyoruz. Başkonsolosluğumuz gerçekleştireceği faaliyetlerle bu bağın daha da pekiştirilmesini sağlayacaktı" diye konuştu.

Sırbistan ile işbirliğinin kazan-kazan temelinde her alanda geliştiğinin altını çizen Erdoğan, "İş adamlarımız Sırbistan'ın her bölgesinde istihdam oluşturan ülkeye katma değer sağlayan yatırımları hayata geçiriyor. Sancak'ın alt yapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalarda tüm hızıyla sürüyor. Yenipazar Tutin yolu inşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek. Belgrad Saraybosna otoyolu ve hayata geçirilecek diğer ulaştırma projeleri Sancak'ın bölgeyle bütünleşmesini sağlayacak. Biz müteşebbislerimizi Sırbistan ve Sancak bölgesinde yatırım yapmaları konusunda teşvik etmeye devam edeceğiz. TİKA’mız da kalkınma projeleri gerçekleştiriyor" dedi.

erdogan-depo-2-16-9-1622577368-16-9-1628705642.jpg

Sırbistan'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminde sergilediği dayanışma ile iki ülke arasındaki kardeşlik hislerini güçlendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderler biri Sayın Vucic oldu. Değerli dostum Vucic’in ülkemiz için kritik bir zamanda sergilediği bu cesur duruşu asla unutamayız. İşbirliği içinde çalışarak FETÖ ihanet çetesini Balkanlar’dan da söküp atacağız. Balkan Coğrafyasındaki Sırp, Hırvat, Arnavut, Boşnak ve diğer tüm kesimleri, asırlarca birlikte yaşadığımız gelecekte de işbirliği içinde olacağımız dostlarımız olarak görüyoruz. Balkan halkalarının dostluk, dayanışma ve işbirliği ruhuyla hareket ettikleri takdirde müreffeh bir geleceğin onları beklediğine inanıyoruz." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.