Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönülleri alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönülleri alacağız

Yerel seçimler için aday tarifi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yük olan değil, yük alan" ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine doğru giderken partilerin aday stratejileri de netleşmeye başlıyor. Konuya dair bir yazı kaleme alan Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın edindiği bilgiye göre; Erdoğan, başarısız belediye başkanlarıyla vedalaşacak. Erdoğan, yerel seçimler kapsamındaki aday tarifini de “yük olan değil, yük alan isimler olsun” belirtti.

turkiye-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-1.jpg

Babacan, Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda, bundan sonraki çalışmalara ilişkin görüşlerini şu sözlerle aktardığını yazdı; “Mevcut belediye başkanlarından değişecek olanlarla temasa geçeceğiz. Onların gönüllerini alacağız. Siz de bu konuda duyarlı olun. Kırıp dökmeden süreci götürelim. Yeni küskünlüklere yol açmadan, bunun bir bayrak yarışı olduğunu anlatalım. Seçimlerde birlikte çalışmanın yollarını arayalım. Bize yük olan değil, yük alanlarla yol yürümeliyiz. Partinin oyunu artırmayacaksa, faydadan çok zarar getirecekse, dedikodulara konu olacaksa, bunlarla işimiz olmaz.”

"Erdoğan’ın bu yaklaşımı nedeniyle mevcut belediye başkanlarının büyük bölümünün değişmesine kesin gözüyle bakılıyor" ifadesini kullanan Babacan, "Erdoğan’ın yaptığı toplantılarda ve kamuoyuna açık konuşmalarında değişimin mesajı vererek mevcut belediye başkanlarını sürece hazırladığı yorumları yapılıyor. Özellikle üç dönemlik olanlar ve yerelde hakkında çeşitli iddialar dolaşan başkanlarla vedalaşılması bekleniyor" diye yazdı ve şu ifadelere yer verdi; "AKP’deki bu operasyonda, memnuniyet anketlerinin etkili olduğu belirtiliyor. Belli aralıklarla Türkiye genelinde belediye başkanların seçmendeki karşılıkları, performansları, örgütle ilişkileri, haklarındaki iddialar gibi incelemeler yapıldığı anlatılıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.