Cumhurbaşkanı Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Arpa alım fiyatı da yüzde 33 artış ile ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticimize buğday ve arpa için 200 lira prim, mazot, gübre desteği ödemesi yapılacaktır" dedi

“TMO tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise yüzde 4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı da yüzde 33 artış ile ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticimize buğday ve arpa için 200 lira prim, mazot, gübre desteği ödemesi yapılacaktır." dedi. 

Seçimin birkaç ay öncesinde patates, soğan meselesinin neyle izah edileceğini soran Erdoğan, “Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir? Patatesin soğanın nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çöplüklere götürüldüğünü gördük. Bunların ne adına, nereye, ne mesajlar verilmek istendiğini hep birlikte milli bir mesele olarak görmeye mecburuz. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil, doğrudan Türkiye'yi, 82 milyonun tamamını can evinden vurmayı amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

“Ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur” 

Hububat alım fiyatlarını açıklayarak çiftçiye müjde veren Erdoğan, “Çiftçimiz toprağını sürdü, tohumunu attı, alın terini akıttı ve hasat dönemi için hazırlanmaya başladı. Yağış bakımından bereketli bir yıl geçiriyoruz. Mevcut durumun tarımda üretimin en az geçen yıl düzeyinde olacağını gösteriyor. Hububat alım fiyatını hasat dönemi başlamadan açıklayarak üreticimizin emeğine göz diken fırsatçıların önüne geçiyoruz. Bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. TMO tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise yüzde 4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı da yüzde 33 artış ile ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticimize buğday ve arpa için 200 lira prim, mazot, gübre desteği ödemesi yapılacaktır” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.