Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin Afganistan'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin Afganistan'ı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Afganistan konusunda ikili koordinasyonu güçlendirme konusunda mutabık kalındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş'ta düşen Rusya Savunma Bakanlığına ait Be-200ES tipi uçakta hayatını kaybedenler için Putin ile Erdoğan'ın birbirine taziyelerini sunduğu ifade edilirken, Türkiye'deki orman yangınlarına Rusya'nın sağladığı destek de konuşuldu.

Afganistan'daki gelişmelerin ele alındığının belirtildiği açıklamada, "Afganistan çevresindeki durum ayrıntılı olarak tartışıldı. Ülkede istikrar ve iç barışın sağlanmasının önemine, düzenin ve hukuka sıkı sıkıya uyulmasının önemine dikkat çekildi. Terör ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede görevlerin öncelikli niteliği vurgulandı. Liderler, Afgan meselelerinde ikili koordinasyonu güçlendirme konusunda anlaştı" ifadeleri kullanıldı.

Putin ve Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik konuları da görüştüğü ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.