Cumhurbaşkanı Erdoğan İthal Kömüre Karşı Olduğunu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İthal Kömüre Karşı Olduğunu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreninde ithal kömüre karşı olduğunu, ithal kömürün cari açığı büyüttüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada geçen yıl 63 milyar dolar olan dış ticaret açığının çoğunun enerji kaynaklı olduğunu söyledi. Her alanda enerji ihtiyacının arttığının altını çizen Cumhurbaşkanı, refah düzeyinin, enerji tüketimiyle orantılı olduğunu söyleyerek, OECD ülkeleri arasında enerji talep artışının en fazla olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. İthal kömür yerine daha fazla yerli kömür kullanmanın daha iyi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı çevrecilerin her şeye karşı olduğu şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2017 yılı içerisinde ihtiyaç duyduğu enerji yatırım miktarının 110 milyar dolar olarak hesaplandığını söyleyen Erdoğan, ithal kömür alınması konusunda ısrar edenler olduğunu ancak kendisinin buna karşı olduğunu vurguladı. İthal edilen kömürün cari açığı tahrik ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, ülkenin kalorisi düşük olsa da yerli kömür olacağını söyledi. 5 ithal yerine 10 yerli kömür kullanılmasının cari açığı kapatacağını söyleyen Erdoğan, bu adımın atılması gerektiğini söyledi.

 

Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Türkiye'nin ihtiyacını karşılamanın mümkün olmadığını belirten Erdoğan, kömür ve su kaynaklarının etkin şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

Bazı çevrecilerin kömür, hidroelektrik ve nükleer santral karşıtı eylemler düzenlemesine kulak asılmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, çevrecilerin Türkiye'de dikili ağacı olmadığını öne sürdü. Çevrecilerin köprü, baraj yapımı ağaç dikimi gibi faaliyetlere karşı çıktığını söyleyen Erdoğan, çevrecilerin her şeye karşı çıktığını söyledi. 

Avrupa'da 135 dünyada 444 nükleer santral var

Türkiye'de iki nükleer santral kurulma teşebbüsüne karşı kıyamet koparıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Avrupa'da 135 dünyada 444 nükleer santral olduğunu söyleyerek 62 nükleer santralin de yolda olduğunu  ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.