Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Karabağlar’ Dedi, Dedi, Dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Karabağlar’ Dedi, Dedi, Dedi!

Ali Eyce yazdı...

Türkiye’nin gündemi kentsel dönüşüm, kentsel dönüşümün en çok konuşulan ilçesi ise Karabağlar olmalıydı, oldu ve konuşuluyor da.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci defa ve üstüne basa basa gündem konusu kentsel dönüşüme gelince İzmir’in en yoğun nüfusu olan, Türkiye’nin 41 ilinden daha fazla nüfusu olan ilçesi Karabağlar’ın adını kullandı.

Bildiği bir şey olduğu için, bildiği bir şeylerin olmadığını bildiği için.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kurmayları, Türkiye’de kentsel dönüşümde en gerekli ve en kötü olan ilçe sıralamasında Karabağlar’ın olduğunu tespit edip, söylediğini dikkate alırsak, Karabağlar artık kentsel dönüşümün dönüp, dönmediğinin tespit edileceği bir ilçe oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan her ne kadar yaklaşan seçimler ve seçim atmosferinin depreme bağlı acılardan dolayı kentsel dönüşümün önemine vurgulamak, kentsel dönüşümün niye yapılamadığını anlatmak için ‘Karabağlar’ gündem yapmış olsa da, ortada olan bir gerçek var ki Karabağlar gerçekten içler acısı bir kötü şehirleşme ve yapılaşma ile karşı karşıya.

Genel siyasetin, genel seçimin kentsel dönüşüm konusu haline gelmiş Karabağlar’ın halen yerel siyasetin konusu haline, gündemi haline gelmemesi ise bir ayrı ilginç durum.

Ankara’dan durumu net görünüyor da, İzmir’de, Karabağlar ‘da deve kuşu misali birileri sanki kafasını kuma gömmüş gibi duruyor.

Yok mu bir babayiğit, ‘Haklısın’ diyecek?

Yok mu bir yürek yemiş, ‘Haksızsın’ diyecek?

Ne biliyim mesela Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çıkıp desin ki, ‘Karabağlar ‘da kentsel dönüşüm sorunu yok, sağlıksız şehirleşme ve çürük konutlar yok’ desin.

Ne biliyim mesela, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çıkıp desin ki, ‘Kentsel dönüşüm hareketleri oldu ama biz bunlara karşı mahkemeler de dava açtık, dönüşümü durdurduk’ desin.

Karabağlar ’da kentsel dönüşümü bekleyen, kentsel dönüşümü isteyen , ‘Kötü bir deprem olursa, bizler de ölürüz’ diyen kimse yok mu?

29 Mart 2023!

Bu tarihi herkes not etsin.

Bundan sonrası, olmamasını dilerim ama olursa da herkesin ortak acısı, ortak kaybı, ortak hatası, ortak suçu olur vesselam.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.